Μάλτα: Ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός [φωτό]

Μάλτα: Ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός [φωτό]

Η Μάλτα διαθέτει ένα συνδυασμό πολλών χαρακτηριστικών που την καθιστούν ιδανικό τουριστικό προορισμό: Ήλιος, θάλασσα, άμμος, νόστιμο φαγητό, πολιτισμός, ιστορία και δραστηριότητες αρκούν για ξεκούραστες και απολαυστικές διακοπές.

Κι αυτοί είναι μερικοί μόνο λόγοι για να επιλέξει κανείς αυτόν τον διαφορετικό τουριστικό καλοκαιρινό προορισμό…

1. Τρία νησιά για εξερεύνηση malta6

Μάλτα, Γκόζο και Κομίνο. Τρεις διαφορετικές επιλογές ανάλογα με τη διάθεση που έχει ο επισκέπτης. Το Γκόζο είναι το νησί που θα επιλέξει κανείς για πιο χαλαρές στιγμές, αλλά και εκεί υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να δει κανείς, όπως τους αρχαίους ναούς Ggantija. Το μικρότερο από τα τρία νησιά, το Κομίνο, είναι ένα καταφύγιο για τους δύτες και για όσους αγαπούν το κολύμπι.

2. Κρυστάλλινες παραλίες malta4

Η Μάλτα είναι πλούσια σε αμμώδεις ακτές που σε καλούν να τις απολαύσεις. Από ιστιοσανίδα μέχρι ηλιοθεραπεία, ο καθένας μπορεί να διαλέξει ό,τι του ταιριάζει. Πολυσύχναστες, αλλά και πιο έρημες παραλίες με πεντακάθαρα νερά που θυμίζουν εξωτικό προορισμό ανταμείβουν όποιον βρεθεί στη Μάλτα για τις διακοπές του.

3. Μοναδική αρχιτεκτονική malta8

Η ιστορία της Μάλτας ξεκινά πριν χιλιάδες χρόνια και ένα μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής της εξακολουθεί να αντανακλά αυτό το απίστευτο πέρασμα μέσα από τους αιώνες. Αυτή η μακρά και πολύ πλούσια κληρονομιά είναι εύκολα ορατή όταν επισκεφθεί κανείς το νησί, το οποίο αποκαλείται συχνά υπαίθριο μουσείο και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο συγκεντρώσεις ιστορικών μνημείων σε ένα και μόνο σημείο.

4. Ένας παράδεισος για τους καλοφαγάδες malta3

Ένα εκλεκτικό μείγμα από διαφορετικά έθνη, αποτέλεσμα των επιρροών από τους διάφορους πολιτισμούς που έχουν περάσει από εκεί. Ολόφρεσκα ψάρια και μαγειρευτά φαγητά βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Υπάρχει επίσης μια πληθώρα από φρέσκα προϊόντα όπως ελιές, μέλι και ντομάτες, τα οποία αποτελούν τη βάση για πολλά πιάτα της τοπικής κουζίνας.

5. Πληθώρα δραστηριοτήτων malta1

Εκτός από τα όμορφα τοπία και τις κρυστάλλινες παραλίες, η Μάλτα έχει να προσφέρει και μια πληθώρα δραστηριοτήτων σε όσους αγαπούν την περιπέτεια. Από πεζοπορία και ποδηλασία, μέχρι ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι και wind surfing, όλα είναι διαθέσιμα για τους τουρίστες που θέλουν δράση.

6. Φιλοξενία που ξεχωρίζει malta12

Θεωρείται ότι οι Μαλτέζοι είναι ένας από τους πιο ευγενικούς και φιλόξενους λαούς στον κόσμο, ενώ συνηθίζουν να τους παρομοιάζουν με το ζεστό και ηλιόλουστο καιρό που επικρατεί στη χώρα. Πάντα είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια σε όποιον τουρίστα χρειαστεί ή να του δώσουν αναλυτικές συμβουλές για το τι να δει και πού να φάει απολαυστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
malta2malta14malta7malta9malta10malta11malta13
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.