Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για τους Αμερικανούς τουρίστες

Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για τους Αμερικανούς τουρίστες

Η Αθήνα είναι από τις κορυφαίες επιλογές των εύπορων Αμερικανών τουριστών για ταξίδι μέσα στην επόμενη διετία, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της MMGY Global, 2016 Portrait of American Travelers, που διενεργήθηκε τον Φεβρουάριο μέσω του διαδικτύου, σε δείγμα 3.000 ενεργών ταξιδιωτών, με ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 50.000 δολαρίων.

Το 18% του δείγματος ανέφερε την ελληνική πρωτεύουσα ως προορισμό διακοπών την ερχόμενη διετία, ενώ ποσοστό 20%, όπως και πέρυσι, εκφράζει το ενδιαφέρον για ταξίδι στην Ελλάδα το 2016. Το γενικότερο εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας, που δημοσιεύεται στο skift.com, είναι ότι το 2016 θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές για τον αμερικανικό τουρισμό, τόσο για ταξίδια στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, από την έναρξη της κρίσης το 2008.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Αμερικανοί τουρίστες σκοπεύουν να δαπανήσουν στις φετινές διακοπές τους κατά μέσο όρο 5.048 δολάρια, δηλαδή 11,5% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, η έρευνα εντόπισε τις εξής ταξιδιωτικές προθέσεις των Αμερικανών για το 2016 και την ερχόμενη διετία:

-Οι Αμερικανοί τουρίστες με μεσαία έως υψηλά εισοδήματα σκοπεύουν να κάνουν περισσότερες διακοπές φέτος σε σχέση με όσες είχαν κάνει οποιαδήποτε προηγούμενη χρονιά την τελευταία 10ετία. Το 28% δε, με εισοδήματα των 50.000 δολαρίων ή περισσότερα, σκοπεύει να κάνει περισσότερες διακοπές από πέρυσι. Τα 14% είπε ότι φέτος θα ταξιδέψει λιγότερο από πέρυσι.

-Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για ταξίδια είναι υψηλό για βασικούς προορισμούς πόλης της Ευρώπης, παρά την κρίση στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και την Κωνσταντινούπολη. Το Παρίσι μάλιστα παραμένει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές πόλεις για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, με το 30% να εκφράζει ενδιαφέρον για ταξίδια μέσα στην ερχόμενη δετία.

-Η Ιταλία παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη για τους αμερικανους τουρίστες. Σε γενικές γραμμές, το ενδιαφέρον για ταξίδια είτε παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, είτε αυξήθηκε για τις χώρες της Ευρώπης από το 2015 στο 2016, ακόμη και για τη Γαλλία, η οποία παρουσίασε αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων σε ετήσια βάση. Εξαίρεση αποτελεί το Βέλγιο, εξαιτίας της τρομοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Συνολικά η Ευρώπη παραμένει ο πιο ενδιαφέρον προορισμός στο εξωτερικό για τους Αμερικανούς, με το 53% να εκδηλώνει ενδιαφέρον για ταξίδια μέσα στο 2016. Η Ευρώπη είναι δηλαδή ο νουμερο 1 προορισμός για τους Αμερικανούς τουρίστες (με εξαίρεση τον Καναδά και το Μεξικό) με περισσότερες από 10 εκατ. αφίξεις από τις ΗΠΑ το 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.