Οι καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου – Δεν είναι μόνο το Ναυάγιο

Οι καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου – Δεν είναι μόνο το Ναυάγιο

Οι παραλίες της Ζακύνθου έχουν την ιδιαίτερη ομορφιά του Ιονίου Πελάγους, με κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Η Ζάκυνθος είναι από τα ομορφότερα νησιά, πολυδιαφημισμένη αλλά και προσιτή, που δύσκολα θα απογοητεύσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Έχει η Ζάκυνθος παραλίες για όλα τα γούστα. Είναι ένα νησί που γεμάτο ομορφιές και παραλίες μοναδικές, που όποιος έχει βουτήξει στα νερά τους προγραμματίζει την επόμενη φορά…

Το νησί είναι καταπράσινο και ο συνδυασμός με το έντονο γαλάζιο της θάλασσας δημιουργεί απίθανους συνδυασμούς. Ας δούμε τις 10 ομορφότερες παραλίες της Ζακύνθου, όπως τις ξεχώρισε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα travelpass.gr.

Ναυάγιο
Το Ναυάγιο είναι σύμβολο για το νησί της Ζακύνθου, ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του πλανήτη, με το έντονο γαλάζιο της θάλασσας να κυριαρχεί. Η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο από τη θάλασσα. Η παραλία είναι όμορφη χωρίς ίχνος εμπορικής δραστηριότητας με το κουφάρι του ναυαγισμένου πλοίου να κυριαρχεί στη μέση της. Διαθέτει χοντρή άμμο ή βοτσαλάκι και τα νερά είναι δροσερά και καταγάλανα.

Λαγανάς


Ο Λαγανάς είναι επίσης μια από τις γνωστότερες περιοχές της Ζακύνθου. Παρά την φήμη του κέντρου της έξαλλης διασκέδασης η παραλία του Λαγανά είναι από τις ωραιότερες και μάλιστα προστατευμένη περιοχή καθώς εδώ γεννάνε τα αυγά τους οι χελώνες καρέτα-καρέτα. Η παραλία του Λαγανά είναι αμμουδερή και μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα με μήκος 9 χλμ. Είναι οργανωμένη αλλά με… άπειρο ελεύθερο χώρο ενώ ΔΕΝ επιτρέπονται τα θαλάσσια σπορ,

Πόρτο Ζόρο
Η παραλία Πόρτο Ζόρο είναι μια πολύ όμορφη παραλία με άμμο, ρηχά νερά και δύο μεγάλους βράχους που ξεπηδούν από τη θάλασσα και κάνουν το τοπίο ακόμη πιο όμορφο. Το πράσινο κυριαρχεί πίσω από την παραλία η οποία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για οικογένειες αλλά και νέους. Το όνομα προέρχεται από το Porto Azzuro, δηλαδή γαλάζιο λιμάνι.

Γαλάζιες Σπηλιές
Οι Γαλάζιες Σπηλιές είναι ένα από τα πιο γνωστά και φυσικά αξιοθέατα του νησιού και είναι προσβάσιμες μέσω θαλάσσης. Πρόκειται για ιδιότυπους γεωλογικούς σχηματισμούς που έχουν δημιουργήσει μια σειρά σπηλαίων κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής της Ζακύνθου και οφείλουν το όνομά τους στις ιδιαίτερες αντανακλάσεις του φωτός που δίνουν εντυπωσιακό γαλάζιο χρώμα στο νερό. Μερικές σπηλιές είναι τόσο μεγάλες που τα καραβάκια εισέρχονται σε αυτές.

Άγιος Νικόλαος Βασιλικός
Η παραλία Άγιος Νικόλαος είναι μια από τις δημοφιλέστερες στη Ζάκυνθο. Σε μια περιοχή που συνδυάζει την έντονη βλάστηση με τα καταγάλανα νερά είναι αμμουδερή και πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, καταστήματα και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην αριστερή άκρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε τις υπόλοιπες παραλίες της Ζακύνθου στο travelpass.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.