ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Ποιος είναι ο λόγος που τα διαβατήρια βγαίνουν σε αυτά τα 4 χρώματα; (φωτο)

Ποιος είναι ο λόγος που τα διαβατήρια βγαίνουν σε αυτά τα 4 χρώματα; (φωτο)

Το διαβατήριο ισούται με βαλίτσα, αεροπλάνο, ταξίδι, διακοπές. Έχεις αναρωτηθεί, όμως, ποτέ γιατί το διαβατήριό σου είναι κόκκινο;

Για την ακρίβεια, τα διαβατήρια έχουν 4 χρώματα σε όλες τις χώρες.

Κόκκινο, μπλε, πράσινο και μαύρο. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Αν και δεν υπάρχουν επίσημοι κανόνες για τα χρώματα των διαβατηρίων, οι χώρες ακολουθούν συγκεκριμένες νόρμες όταν τα σχεδιάζουν.

Ο International Civil Aviation Organization προτείνει στις χώρες να χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά, μέγεθος και στιλ για επίσημα έγγραφα όπως τα διαβατήρια.

Φτιάχνονται ακόμη από υλικό που λυγίζει για να αποφύγουν την τσάκιση. Διαβάζονται από μηχάνημα με θερμοκρασίες από 10 έως 50 βαθμούς Κελσίου όπως και η υγρασία του αέρα κυμαίνεται από 5-95%.

Εκτός από αυτά, τίποτα άλλο δεν ορίζει πώς πρέπει να είναι ένα διαβατήριο.

Ωστόσο, όλες οι χώρες χρησιμοποιούν απλά, σκούρα χρώματα, όπως κόκκινο, μπλε, πράσινο και μαύρο. Ο λόγος είναι πολύ απλός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί τα σκούρα χρώματα δείχνουν πιο επίσημα ενώ κρύβουν την βρωμιά και την φθορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.