ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γλαρονήσι: Το νησί-μινιατούρα της Κύπρου από ψηλά (βίντεο)

Γλαρονήσι: Το νησί-μινιατούρα της Κύπρου από ψηλά (βίντεο)

Tο Γλαρονήσι στην περιοχή Σκροπονέρια Βοιωτίας είναι ένας τόπος που από ψηλά μοιάζει απίστευτα με το σχήμα που έχει η Κύπρος.

Είναι από τα… παράξενα της Ελλάδας. Στην αρχαιότητα το νησί, ήταν γνωστό με το όνομα «φωκών όρμος».

Ο όρμος του Σκροπονερίου ή των Σκροπονερίων (ή Σκορπονερίων) είναι η πρόσβαση του Δήμου Ορχομενού στη θάλασσα, στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, και απέχει 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ακραιφνίου και 88 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Νότια του όρμου βρίσκεται η Παραλίμνη (η πιο νότια λίμνη της Ελλάδας που έχει νούφαρα) και το όρος Πτώον.

Το ανατολικότερο τμήμα του όρμου ανήκει στον Δήμο Χαλκιδέων (περιφερειακή ενότητα Ευβοίας) και το δυτικότερο, με το ψαροχώρι στο βάθος του όρμου, στην Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού (περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας).

Λόγω της σχετικά δύσκολης οδικής πρόσβασης, έχει διατηρήσει την φυσική του ομορφιά και το τοπίο είναι μαγευτικό. Ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ, για μπάνιο σε παρθένα ήρεμη παραλία αλλά και για ψάρεμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο βάθος του όρμου (που ανήκει στον Δήμο Ορχομενού) υπάρχει ταβερνάκι όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Φρέσκο ψάρι, οποιοδήποτε άλλο ψητό ή μπορείτε να πιείτε το ποτό σας ή τον καφέ σας μετά το μπάνιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.