ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δυο ελληνικοί προορισμοί στη λίστα των 100 πιο οικονομικών για το 2019 (φωτο)

Δυο ελληνικοί προορισμοί στη λίστα των 100 πιο οικονομικών για το 2019 (φωτο)

Η καθιερωμένη, ετήσια έκθεση του ταξιδιωτικού site Hoppa.com αναφορικά με τους πιο οικονομικούς και πιο ακριβούς προορισμούς παγκοσμίως δημοσιεύτηκε για ακόμη μία χρονιά, με δύο ελληνικούς προορισμούς να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο οικονομικούς του κόσμου.

Η αξιολόγηση συνέκρινε συνολικά 100 προορισμούς βασιζόμενη στις τιμές της πιο οικονομικής μπύρας και του πιο φθηνού καφέ, σε συνδυασμό με τις μέσες τιμές ανά διανυκτέρευση, το κόστος των μεταφορών με ταξί και τα γεύματα για δύο άτομα.

Σε αυτούς του παράγοντες συμπεριλήφθηκαν, επίσης, και οι απρόβλεπτες ιατρικές δαπάνες, καθώς και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες, προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι πιο αντιπροσωπευτικά.

Οι δύο ελληνικοί προορισμοί που κατάφεραν να αναδειχθούν στη λίστα είναι τα Χανιά στην 28η θέση και η Αθήνα στην 41η. Το κόστος ημερήσιων εξόδων διαμονής στην δημοφιλή πόλη της Κρήτης για έναν τουρίστα ανέρχεται περίπου στα 127 ευρώ/ άτομο, ενώ στην Αθήνα στα 154 ευρώ/ άτομο.

Στην κορυφή των πιο οικονομικών προορισμών παγκοσμίως φιγουράρει η Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, με 82,42 ευρώ/ άτομο, με τη Σόφια, πρωτεύουσα της Βουλγαρίας να ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά στη δεύτερη θέση με 82,45 ευρώ/ άτομο και την Αττάλεια, στη νότια ακτή της Τουρκίας, να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 83,28 ευρώ/ άτομο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιθέτως, πιο ακριβός προορισμός, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αναδείχθηκε η Νέα Υόρκη με 415 ευρώ/ άτομο ημερησίως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.