ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ελληνικό νησί «φιγουράρει» στους 12 κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο για το 2019

Ελληνικό νησί «φιγουράρει» στους 12 κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο για το 2019

Ποιο ελληνικό νησί συγκαταλέγεται στους 12 top προορισμούς πολιτιστικών εμπειριών παγκοσμίως για το 2019;

Στο ημερολόγιο του 2019 με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις πολιτιστικών δρώμενων στον κόσμο, ανά μήνα, συγκαταλέγεται η γιορτή για την Κοίμηση της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με άρθρο της μεγάλης ταξιδιωτικής πλατφόρμας Booking.com. Όπως αναφέρει το άρθρο, ο Δεκαπενταύγουστος είναι η πιο σημαντική γιορτή της Ελληνικής Ορθοδοξίας και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις (πανηγύρια).

Τα ταξίδια στην Ελλάδα την περίοδο αυτή αποτελούν να μοναδική ευκαιρία για τους ταξιδιώτες να αποκτήσουν εμπειρίες από μια ξεχωριστή πλευρά της ελληνικής κουλτούρας καθώς οι περισσότερες εκκλησίες στη χώρα γιορτάζουν το γεγονός από το πρωί και η ημέρα συνεχίζεται με εκδηλώσεις, αναφέρει το άρθρο.

Ο δημοφιλέστερος τόπος για συμμετοχή στη μεγάλη αυτή γιορτή είναι ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας της Τήνου. Πιστοί προσέρχονται από όλη τη χώρα για να προσκυνήσουν στο εικόνισμα της Παναγίας, το σημαντικότερο στην Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι προορισμοί με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ανά μήνα είναι:

Ιανουάριος – Australia Day, Αυστραλία

Φεβρουάριος – Κινεζικό νέο έτος, Κίνα

Μάρτιος – St. Patrick’s Day, Ιρλανδία

Απρίλιος – King’s Day, Ολλανδία

Μάϊος – Golden Week, Ιαπωνία

Ιούνιος – Festa Junina Brazil

Ιούλιος – Independence Day, ΗΠΑ

Σεπτέμβριος – Chuseok (Harvest Festival), Ν. Κορέα

Οκτώβριος – Diwali, Ινδία

Νοέμβριος – Day of the Dead, Μεξικό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεκέμβριος – Russian Winter Festival, Μόσχα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.