«Βούλιαξε» η Βουλγαρία από Ελληνες τουρίστες – Περισσότεροι από 1 εκατ. επισκέφτηκαν τη γειτονική χώρα

«Βούλιαξε» η Βουλγαρία από Ελληνες τουρίστες – Περισσότεροι από 1 εκατ. επισκέφτηκαν τη γειτονική χώρα

Περισσότεροι από 1 εκατ. Έλληνες επέλεξαν τη Βουλγαρία για τις (φθηνές…) διακοπές τους το 2018, όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού της γειτονικής χώρας.

Τα θέρετρα της Βουλγαρίας γίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά για Έλληνες ταξιδιώτες, εν μέσω της κρίσης, καθώς προσφέρουν πακέτα διακοπών με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις. Στην Βουλγαρία ταξιδεύουν αρκετοί συνταξιούχοι, κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα για διακοπές, ενώ πολλοί βορειοελλαδίτες συνηθίζουν να επισκέπτονται τη γειτονική χώρα για φθηνά ψώνια.

Για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2018, πρώτη αγορά τουριστών για τη Βουλγαρία αναδείχθηκε η Ρουμανία με 1,3 εκατ. αφίξεις και δεύτερη η Ελλάδα με 1,02 εκατ. Σημαντικές αγορές για τη γειτονική χώρα αναδείχθηκαν, επίσης, η Γερμανία με 832.987 αφίξεις και η Τουρκία με 580.249 αφίξεις.

Συνολικά, για το 11μηνο οι αφίξεις ξένων τουριστών στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 4,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2017, φθάνοντας τα 8,83 εκατ. Ουσιαστικά, με βάση την επεξεργασία των στοιχείων, σχεδόν 1 στους 8 ξένους επισκέπτες που επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία το 2018, αποτελούσε άφιξη από την Ελλάδα. Σε ότι αφορά τα συνολικά τουριστικά έσοδα της γειτονικής χώρας για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2018 (10μηνο) αυξήθηκαν κατά 6,8% , φθάνοντας τα 3,4 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αύξηση, όμως, κατέγραψε και ο εξερχόμενος τουρισμός από τη Βουλγαρία. Έτσι, για το 11μηνο του 2018, τα ταξίδια των Βούλγαρων στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 7,8% υπερβαίνοντας τα 6,2 εκατ. Πρώτη προτίμηση για τους Βούλγαρους, ήταν η Τουρκία με 1,4 εκατ. ταξίδια και δεύτερη η Ελλάδα με 1,3 εκατ. ταξίδια. Ακολούθησαν η Ρουμανία με 488.840 ταξίδια και η Σερβία με 457.891 ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.