Ταξίδια, εμπειρίες ζωής πλουσίων – Οι παράξενοι προορισμοί των δισεκατομμυριούχων

Ταξίδια, εμπειρίες ζωής πλουσίων – Οι παράξενοι προορισμοί των δισεκατομμυριούχων

Οι πλούσιοι του κόσμου, αλλά και ολοένα περισσότεροι, ταξιδεύουν και επιλέγουν προορισμούς περισσότερο με βάση την αναζήτηση νέων εμπειριών και την περιπέτεια και λιγότερο με βάση την πολυτέλεια. Συλλέγουν εμπειρίες και όχι αντικείμενα. Ποιοι όμως είναι οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που επιλέγουν οι πλούσιου της υφηλίου;

Σύμφωνα με το Business Insider, μεγιστάνες και εύποροι δεν επιλέγουν μονάχα πολυτελή θέρετρα αλλά και εναλλακτικούς προορισμούς. Η επένδυση στο ταξίδι θεωρείται το νέο status symbol, όπως και η απόκτηση ενός ξένου διαβατηρίου.

Πάει καιρός εξάλλου που ο τουρισμός δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από τον ήλιο και τη θάλασσα. Στόχος των δισεκατομμυριούχων είναι η κατάκτηση του τίτλου του πολίτη του κόσμου και η επίδειξη του πλούτου τους μέσα από το ποστάρισμα μιας selfie στις πιο απίθανες γωνιές της γης, ως… κυνηγοί της περιπέτειας και όχι της χλιδής. Και αυτό αντανακλάται στους τόπους που επιλέγουν να επισκεφτούν.

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί των πλούσιων πολιτών του κόσμου

1. Η Αίγυπτος βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των πλουσίων του κόσμου. Οι κρατήσεις για το 2019 έχουν τριπλασιαστεί. Η κρουαζιέρα στο Νείλο από το Ασουάν στο Λούξορ αλλά και η επίσκεψη στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις πυραμίδες της Γκίζας είναι επαρκείς λόγοι για να προσγειωθεί κανείς στο Κάϊρο.

2. Η Ιαπωνία είναι δεύτερη στις προτιμήσεις των δισεκατομμυριούχων. Αρκετοί επιλέγουν τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για να βρεθούν στο Χονσού, το μεγαλύτερο νησί της χώρας όπου είναι συγκεντρωμένες οι σημαντικότερες πόλεις όπως το Τόκιο, η Γιοκοχάμα, η Ναγκόγια, το Κιότο, η Φουκουσίμα και η Χιροσίμα. Και άλλοι προσγειώνονται στο Τόκιο για να ζήσουν την εμπειρία ενός ταξιδιού με τα εξπρές ιαπωνικά υπερπολυτελή τρένα όπως το The Twilight Express Mizukaze

3. Η Ισλανδία βρίσκεται στο top 3 των προτιμήσεων. Η χώρα των πάγων διαθέτει, κατάμαυρες αμμουδιές και τιρκουάζ νερά, κρατήρες και παγόβουνα και γραφικά απόμερα ψαροχώρια. Την ίδια στιγμή το Ρέικιαβικ είναι πολιτιστικά ανήσυχο προσελκύοντας καλλιτέχνες και δράσεις

4. Η Κολομβία είναι ο προορισμός που επιλέγουν οι περιπετειώδεις εκατομμυριούχοι αλλά και οι λάτρεις της φύσης καθώς είναι πρώτη σε βιοποικιλότητα πουλιών. Εκτός από μία στάση στη χαοτική Μπογκοτά με τα σύγχρονα κτίρια και τις αχανείς παραγκουπόλεις στις πλαγιές των βουνών, αξίζει μία διαμονή στο Corocora Camp , για μια αυθεντική εμπειρία άγριας ζωής που δεν στερείται ανέσεων. Κανένας επισκέπτης δεν πρέπει να παραλείψει ένα πέρασμα από τη Μεδεγίν, γνωστή ως παγκόσμια πρωτεύουσα του εγκλήματος και φυσικά την Cartagena που συνδυάζει την αποικιοκρατική ισπανική αρχιτεκτονική με την εξωτική ατμόσφαιρα.

5. Το Βασίλειο του Μπουτάν είναι ιδανικό για εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν έναν τόπο μέσα από το trekking ανάμεσα σε υποβλητικά τοπία και χώρους προσευχής. Θεωρείται η terra incognita της Ασίας . Το Βασίλειο του Δράκου της Βροντής είναι «στριμωγμένο»ανάμεσα στα Ιμαλάια , ανάμεσα στην Ινδία και στο Θιβέτ. Για την εξερεύνηση της χώρας ενδείκνυται η μετακίνηση από lodge σε lodge, καταλύματα εντελώς διαφορετικά από τόπο σε τόπο

6. Η Ρουάντα, η χώρα των χιλίων λόφων, είναι ο νέος πολυτελής ταξιδιωτικός προορισμός της Αφρικής χάρη στα διάσημα εθνικά της πάρκα και στην εμπειρία άγριας ζωής που παρέχει στον ταξιδιώτη. Δεδομένου πως κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει την τραγική γενοκτονία του 1994, η χώρα προσφέρεται και για «ιστορικό τουρισμό».

7. Η Βιρμανία στα νοτιοανατολικά της Ασίας είναι ένας προορισμός που επιλέγουν όσοι θέλουν να ζήσουν μια εμπειρία αυθεντικού εξωτισμού: βόλτα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Irrawaddy, περιηγήσεις ανάμεσα στις χρυσοποίκιλτες παγόδες, εξορμήσεις στα πλωτά χωριά και στους απέραντους ορυζώνες, συναναστροφή με μοναχούς βουδιστές.

8. Οι Σεϋχέλλες κρατούν εδώ και δεκαετίες τα σκήπτρα του πιο δημοφιλούς προορισμού για μία εξωτική απόδραση χάρη στις εξαιρετικές τουριστικές υποδοχές και στις μυθικές παραλίες με τα διάφανα νερά. Το αρχιπέλαγος των 115 νησιών βρίσκεται στον Ινδικό ωκεανό ανατολικά της Τανζανίας. Τροπική βλάστηση και γρανιτένιοι βράχοι περιβάλλουν το μεγαλύτερο νησί του Αρχιπελάγους, το Mahe.

9. Η Τουρκία, η χώρα με το σώμα στην Ανατολή και το βλέμμα στη Δύση προσφέρει μία τεράστια γκάμα επιλογών για ένα ταξιδιώτη. Η τουρκική ριβιέρα αποτελεί εδώ και καιρό πόλο έλξης τουριστών με υψηλές απαιτήσεις καθώς ολοένα και περισσότερα resort ξεφυτρώνουν τόσο στο Τσεσμέ όσο και στην Αττάλεια ανάμεσα σε μιναρέδες και τρούλους. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την Κωνσταντινούπολη για βαρκάδες Βόσπορο και αγορές σε παζάρια με μπαχαρικά, χειροποίητα χαλιά και έργα καλλιγραφίας.

10. Η Χιλή, η στενή λωρίδα γης στη μια άκρη της Νότιας Αμερικής συγκεντρώνει τις περισσότερες εναλλαγές φυσικού τοπίου: κοιλάδες, λίμνες, στέπες, ενεργά ηφαίστεια, παγετώνες, νησιά, φιόρδ, παρθένα δάση. Το κοσμοπολίτικο Σαντιάγκο φημίζεται για τις περιηγήσεις σε οινοποιεία για γευσιγνωσία κρασιού ενώ ανεκτίμητη είναι συνολικά η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Με τη μορφή του Πάμπλο Νερούδα να δεσπόζει παντού…

11. Η Ινδία είναι ένα ταξίδι ζωής σε μια χώρα με χίλια πρόσωπα όπου η ιερότητα συνυπάρχει με την αναρχία. Τα resort από την Κεράλα μέχρι τη Γκόα προσφέρουν εμπειρία πολυτελούς εξωτισμού, τα ινδουιστικά φεστιβάλ είναι ανάμεσα στα must do όπως και μια βαρκάδα στα νερά του Γάγγη όπου η αιώνια σωτηρία της ψυχής εξασφαλίζεται με την αποτέφρωση στις όχθες του ποταμού.

12. Ένα ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία δεν εμπεριέχει μονάχα το κοσμοπολίτικο Λονδίνο. Η αγγλική εξοχή είναι για πολλούς πλούσιους του κόσμου must προορισμός. Η επίσκεψη στο κουλτουριάρικο Λίβερπουλ ή στο πάλαι ποτέ βιομηχανικό, Μάντσεστερ βρίσκεται πλέον μέσα στην ατζέντα εκείνων που έχουν βαρεθεί την αγγλική πρωτεύουσα.

13. Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι, ο πύργος του Άιφελ, το γραφικό καρτιέ λατέν, το μυθικό Λούβρο, η μποέμ Βαστίλη και ο Σηκουάνας. Η Γαλλία είναι μία χώρα ανεξάντλητη για όλα τα γούστα. Η διαμονή στα παραμυθένια κάστρα στην κοιλάδα του Λίγυρα ή στα ψαροχώρια της Βρετάνης είναι ανεκτίμητης αξίας. Όπως και μία απόδραση στην πολυπολιτισμική Μασσαλία ή στο Στρασβούργο στην πόλη σύμβολο της ενότητας της Ευρώπης με το γοτθικό σκηνικό. Για να μην αναφερθούμε στις μυθικές ομορφιές και στις θρυλικές τουριστικές εγκαταστάσεις της Κυανής Ακτής…

14. Το Ομάν ενδείκνυται για εξορμήσεις σε κάστρα, οάσεις, τζαμιά και σουκ . Το Σουλτανάτο είναι γνωστό για τις απέραντες αμμώδεις εκτάσεις, τις καταπράσινες οάσεις, τα παλιά κάστρα στο χρώμα της άμμου και τις αραβικές πόλεις που διατηρούν μέχρι σήμερα το παραδοσιακό τους χρώμα προσελκύοντας ταξιδιώτες που αναζητούν το διαφορετικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

15. Το Μαυροβούνιο θεωρείται το Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων. Στην ακτογραμμή του υπάρχουν πολυτελή resort και αμμώδεις κόλποι με τιρκουάζ νερά χάρη στους πράσινους ορεινούς όγκους που βρίσκονται πάνω από τις ακτές της Αδριατικής. Το Μαυροβούνιο είναι γνωστό γιατί δίνει την υπηκοότητα σε ξένους που επενδύουν από 250.000 μέχρι 450.000 ευρώ σε προγράμματα ανάπτυξης της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.