Πρωτομαγιά: Κοντινοί προορισμοί που θα μας «μαγέψουν»

Πρωτομαγιά: Κοντινοί προορισμοί που θα μας «μαγέψουν»

Ακόμα δεν ησυχάσαμε από τις διακοπές της Μεγάλης Εβδομάδας και η εργατική Πρωτομαγιά είναι προ των πυλών. Μια γρήγορη εκδρομή σε προορισμό κοντά στην Αθήνα, είναι ό,τι πρέπει για να αναζωογονηθούμε.

Βρήκαμε πέντε κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς που βρίσκονται σε μικρή απόσταση και μας περιμένουν για να μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα.

Ύδρα:

Παίρνεις το αμόρε χωρίς δεύτερη σκέψη και πετάγεσαι μέχρι το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού. Αν τα πηγαίνεις καλά με το περπάτημα, οι πλακόστρωτοι δρόμοι της θα χαρούν να υποδεχτούν τις σόλες σας.

Μη μασήσεις να την πάρεις αγκαζέ για να ανηφορίσετε έως την πιο παλιά συνοικία της Ύδρας, την Κιάφα κι από εκεί να συνεχίσετε ως τους 7 ανεμόμυλους στο ψηλότερο σημείο του λόφου του Αγίου Αθανασίου. Θεά η θέα, σιρόπια με το αμόρε και ούτω καθεξής…

Δελφοί:

Άσε τους άλλους να συνωστίζονται στην παράκαμψη για Αράχωβα, όσο εσύ θα συνεχίζεις για την ταξιδιωτική περιπτωσάρα που ακούει στο όνομα Δελφοί. Δεν είναι τυχαίο πως το συγκεκριμένο μέρος το επέλεξε η Πυθεία για να κάνει το αγροτικό της.

Αν μάντευε πως δεν θα περνούσε καλά, δεν υπήρχε περίπτωση να πατήσει το πόδι της, έτσι; Με τα ιερά τους, το μουσείο τους, το αρχαίο θέατρο, τα πάντα όλα. Η αμφιθεατρική θέα που προσφέρεται από τον αρχαιολογικό χώρο είναι…

Βασικά, δεν μπορείς να περιγράψεις με λέξεις τι ακριβώς είναι. Απλά δεν γίνεται να στερήσεις από τον εαυτό σου το βίωμα αυτής της αλλόκοσμης εμπειρίας. Κι όταν το μάτι σου χορτάσει βουνό και θελήσεις να προσγειωθείς, μπορείς να πεταχτείς μια βόλτα μέχρι την κοντινή Ιτέα και το Γαλαξίδι.

Φενεός:

Η ορεινή αυτή περιοχή της Κορινθίας ακούγεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, καθώς και κοντά είναι και διαθέτει ένα αχτύπητο σήμα-κατατεθέν, τη Λίμνη Δόξας. «Κορινθιακή Ελβετία» την αποκαλούν και αν ρίξεις ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα θα καταλάβεις πως η υπερβολή εν μέρει δικαιολογείται.

Οι διαδρομές γύρω από την μαγευτική λίμνη, είναι ταμάμ για εσένα που έχεις καψουρευτεί την πεζοπορία, ενώ οι παραδοσιακοί ξενώνες που παίζουν λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη λίμνη αποτελούν «διαμαντάκια» που θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

Δημητσάνα:

Δεν νοείται να πας μέχρι τη Δημητσάνα και να μην κατηφορίσεις προς το γειτονικό φαράγγι του Λούσιου. Το καλό είναι πως οι εικόνες που θα δεις περπατώντας δίπλα και πάνω από το ποτάμι θα είναι αρκετές για να «αδειάσεις» από τα αθηναϊκά άγχη.

Το κακό είναι πως θα χρειαστεί και να την ανηφορίσεις τη διαδρομή…

Ο πετρόχτιστος οικισμός με την ανεμπόδιστη θέα προς την πεδιάδα της Μεγαλόπολης και του Ταΰγετου, έχει όση ησυχία χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς, με μετρημένες αλλά τίμιες γαστρονομικές επιλογές, ενώ κάποια προσεγμένα μπαράκια στα στενά του είναι ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό ποτό.

Χρησιμοποίησε την και ως ορμητήριο για να πάρεις μια γεύση από εξίσου δημοφιλείς προορισμούς που βρίσκονται κοντά όπως η Στεμνίτσα ή η Βυτίνα.

Κάρυστος:

Φορτώνεις οικογένεια στο αμάξι, πας Ραφήνα, παίρνεις πλοίο, χαζεύεις τα κυματάκια για μια ωρίτσα και τσουπ, έφτασες Μαρμάρι.

Από εκεί βρίσκεσαι σε 10 λεπτά στην Κάρυστο, το καμάρι της νότιας Εύβοιας, την ξακουστή για τα μάρμαρα και την ρυμοτομία της. Μεγάλο της ατού, ο παραλιακός δρόμος με τα καφέ, τα ουζερί και τις ταβέρνες.

Τα κοψίδια που θα φάτε στους Μύλους (κοντινή αμφιθεατρική περιοχή που σου προσφέρει στο πιάτο την Κάρυστο), θα τα χωνέψετε με μια ευχάριστη βόλτα στον Πλατανιστό. Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα χαρεί η ψυχούλα σας πράσινο και τρεχούμενα νερά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.