Ταξιδεύετε στο Ντουμπάι; – Αυτά πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε να κάνετε εκεί!

Ταξιδεύετε στο Ντουμπάι; – Αυτά πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε να κάνετε εκεί!

Ο τρόπος ζωής στο Ντουμπάι και τα υπόλοιπα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπορεί να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τον δικό μας.

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε όταν τυχαίνει να πάμε κάποιο ταξίδι εκεί!!

Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε αν πρόκειται να ταξιδέψετε στο Ντουμπάι, σύμφωνα με τις τελευταίες ταξιδιωτικές οδηγίες.

Τι πρέπει να προσέξετε στη διάρκεια του φαγητού στο Ντουμπάι για να μην προσβάλλετε κανέναν

Η διαδικτυακή πλατφόρμα ταξιδιών της Σαουδικής Αραβίας Almosafer μοιράστηκε πρόσφατα μια έρευνα για τα έθιμα στο Ντουμπάι.

Το φαγητό καθώς και οι καλοί τρόποι στο τραπέζι είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ιδιαιτέρως όσοι βρίσκονται σε δίαιτα και προσπαθούν να χάσουν κιλά, μπορεί να δυσκολευτούν πολύ στο Ντουμπάι, επειδή η άρνηση προσφοράς φαγητού θεωρείται πολύ αγενής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το φαγητό καθώς και οι καλοί τρόποι στο τραπέζι είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα

Μια εκπρόσωπος της Almosafer δήλωσε στην Express: «Πρέπει να δέχεστε τις προσφορές φαγητού όποτε κι αν σας το προσφέρουν. Αν πείτε ‘’οχι ευχαριστώ’ μπορεί να είναι προσβλητικό γιατί υποδηλώνει πως δεν σας αρέσει το φαγητό που σας παρέχεται. Και προς σημείωση: το κρέας θεωρείται το καλύτερο μέρος του γεύματος, γι’ αυτό και σερβίρεται τελευταίο, οπότε μην σκάσετε στο φαγητό προτού έρθει το κρέας και αναγκαστείτε μετά να το αρνηθείτε».

Επίσης, όπως έχουμε συνηθίσει, ένα άδειο πιάτο σημαίνει ότι σας άρεσε πολύ το φαγητό και θεωρείται φιλοφρόνηση προς τον σεφ – όχι όμως στο Ντουμπάι.

«Θεωρείται δείγμα καλών τρόπων να αφήσετε λίγο φαγητό στο πιάτο σας στο τέλος του γεύματος» δήλωσε η εκπρόσωπος της Almosafer

«Παραδοσιακά ένα άδειο πιάτο σήμαινε ότι ο καλεσμένος πεινάει και μπορεί να προσβληθεί ο οικοδεσπότης σας, γιατί μπορεί να πιστέψει ότι δεν σας τάισε αρκετά».

Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρετε είναι πως τα δημοφιλή πιάτα στο Ντουμπάι μπορεί να αποτελέσουν έκπληξη για πολλούς τουρίστες και ίσως χρειαστεί θάρρος για να τα δοκιμάσουν.

Στο Ντουμπάι καταναλώνουν κρέας καμήλας – Είναι πιο σκληρό από το μοσχαρίσιο

Για παράδειγμα, το κρέας καμήλας είναι αγαπημένη λιχουδιά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είναι πιο σκληρό από το μοσχαρίσιο κρέας αλλά η γεύση του είναι παρόμοια με το βόειο κρέας, με μια λεπτή, γλυκιά επίγευση.

Ένα άλλο αγαπημένο πιάτο είναι το μυαλό του αρνιού ενώ ένα πιο ενοχλητικό πιάτο που μπορεί να αηδιάσει πολλούς είναι ένα μπολ με τους όρχεις του αρνιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας άλλος κανόνας που πρέπει να τηρούν ευλαβικά οι τουρίστες που επισκέπτονται το Ντουμπάι είναι να μην φυσούν την μύτη τους στο τραπέζι. «Μην φυσάτε την μύτη σας την ώρα που τρώτε. Σε ορισμένες χώρες είναι ιδιαίτερα προσβλητικό και δείχνει πως δεν έχετε καλούς τρόπους» αναφέρει η εκπρόσωπος της Almosafer.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.