ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άδειες παραλίες και τιρκουάζ νερά: Το ελληνικό νησάκι-όνειρο που ευτυχώς δεν έγινε ακόμα Μύκονος (φωτο)

Άδειες παραλίες και τιρκουάζ νερά: Το ελληνικό νησάκι-όνειρο που ευτυχώς δεν έγινε ακόμα Μύκονος (φωτο)

Σαντορίνη, Μύκονος, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Κρήτη. Όλα τους νησιά πανέμορφα, γεμάτα ελληνική ομορφιά και με διάχυτο το παραδοσιακό στοιχείο. Όλα τους διεθνώς αναγνωρισμένα και με χιλιάδες τουρίστες να φτάνουν στα λιμάνια τους για να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι.

Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά πως τα διάσημα νησιά της χώρας έχουν καταφέρει να επισκιάσουν ορισμένα άλλα που μπορεί να μην στερούνται ομορφιάς, στερούνται, όμως, διεθνούς αναγνώρισης. Κάτι που έχει και τα καλά του, καθώς ορισμένοι «Παράδεισοι» όσο λιγότερο γνωστοί είναι στο ευρύ κοινό, τόσο περισσότερο θα κρατήσουν αναλλοίωτη την ομορφιά και τον χαρακτήρα τους.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ένα «άγνωστο» για τους πολλούς ελληνικό νησί, του οποίου η ομορφιά έχει κυριολεκτικά μαγέψει τους Θεσσαλονικείς.

Απέχει μόλις 120 χιλιόμετρα από τη συμπρωτεύουσα και δύο ναυτικά μίλια από την Τρυπητή, την ακτή που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του και από την οποία φτάνει κανείς εκεί με φέρι.

Ο λόγος για την πανέμορφη Αμμουλιανή που από το όνομά της και μόνο σε προϊδεάζει για τις εξωτικές της παραλίες.

Το «διαμάντι» του κόλπου του Αγίου Όρους, έκτασης 4,5 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων, φιλοξενείς κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας που μέχρι σήμερα δεν έχουν γνωρίσει την αναγνώριση που τους πρέπει.

Αμμουδιές με κατάλευκη άμμο, παραλίες με δροσερά, διαυγή τυρκουάζ νερά, όλες πιστοποιημένες με γαλάζιες σημαίες και χωριό με θέα στο Άγιο Όρος, το νησάκι αυτό είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τους φυσιολάτρεις που ξέρουν να εκτιμούν την ακατέργαστη ομορφιά.

Σίγουρα, η Αμμουλιανή με τους λιγοστούς κατοίκους δεν ενδείκνυται για τους παθιασμένους με τη νυχτερινή ζωή. Είναι όμως ό,τι πρέπει για εκείνους που λατρεύουν να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους κολυμπώντας, ψαρεύοντας και εξερευνώντας τον βυθό.

Τι να πρωτοδιαλέξεις; Τις δημοφιλείς Αλυκές; Τον Αη-Γιώργη, το Πόρτο Άγιο ή τη Μεγάλη Άμμο; Ή μήπως τον κολπίσκο – «ησυχαστήριο» Καραγάτσια, τρία χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι;

Οι παραλίες του νησιού είναι μία και μία. Και όλες τους οργανωμένες, χαρίζοντας μας τη δυνατότητα να μείνουμε στην ακρογιαλιά για ώρες ολόκληρες.

«Η θέα είναι πανέμορφη από το σημείο από όπου αγναντεύουμε το μυστηριώδες Άγιο Όρος. Ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι οι κραυγές των γλάρων που πετούν και το παράξενο βουητό της γεννήτριας στο beach bar που ξεκινά κάθε τόσο για να διατηρεί την μπύρα παγωμένη. Τα πάντα είναι ειδυλλιακά, σαν να μην τα αγγίζει ο χρόνος.

Είναι εύκολο να ξεχάσεις ότι η Χαλκιδική απέχει μόλις 15 λεπτά με το καραβάκι και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη, λιγότερο από δύο ώρες με το αυτοκίνητο.

Επίσης, με κάνει να αναρωτιέμαι πώς γίνεται κανείς να μην έχει ακόμα ανακαλύψει το νησί της Αμμουλιανής!», γράφει συντάκτης των βρετανικών «Times» με μια μικρή δόση υπερβολής θα λέγαμε, καθώς η Αμμουλιανή έχει αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό. Ελληνικό και… international.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Menshouse

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.