ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μια από τις δημοφιλέστερες πόλεις του κόσμου αποφάσισε να… χρεώνει τους τουρίστες (βίντεο)

Μια από τις δημοφιλέστερες πόλεις του κόσμου αποφάσισε να… χρεώνει τους τουρίστες (βίντεο)

Το συμβούλιο της Βενετίας ψήφισε να επιβάλει εισιτήριο εισόδου στους επισκέπτες σε μια προσπάθεια να συντηρήσει την πόλη που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ο λόγος που το συμβούλιο κατέληξε σε αυτή την απόφαση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Βενετία παρότι δέχεται περίπου 25 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο τα 14 εκατομμύρια από αυτούς ξοδεύουν μόνο μία ημέρα εκεί. Μάλιστα οι περισσότεροι κάνουν πικν-νικ και πολλές φορές φέρνουν μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα στις τοπικές επιχειρήσεις.

Σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Βενετίας (που από 175.000 μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι σήμερα περίπου 50.000) παραπονιούνται ότι καλύπτουν αυτοί τον αυξημένο λογαριασμό για καθαρισμό και ασφάλεια της πόλης λόγο του τουρισμού, που όμως δεν αυξάνει τα εισοδήματα τους σε αντίστοιχο βαθμό.

Έτσι το συμβούλιο της πόλης αποφάσισε ότι οι ημερήσιοι ταξιδιώτες θα έπρεπε να πληρώσουν 3 ευρώ από φέτος για να εισέλθουν στη Βενετία. Μάλιστα το ποσό θα αυξηθεί μεταξύ 6 και 10 ευρώ από τις αρχές του 2020, ανάλογα με την τουριστική περίοδο. Από το τέλος εξαιρούνται οι τουρίστες που ξοδεύουν τη νύχτα σε τοπικά ξενοδοχεία, τα οποία ήδη επιβάλλουν φόρους επισκεπτών στις τιμές τους, και παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών.

“Η Βενετία χρειάζεται σεβασμό και όπως συμβαίνει με τα μουσεία, τα αθλητικά γήπεδα, τους κινηματογράφους, τα τρένα και τα αεροπλάνα, χρειάζεται προγραμματισμένες επισκέψεις … που την καθιστούν βιώσιμη τόσο για τους τουρίστες όσο και για την ίδια την πόλη”, δήλωσε ο κυβερνήτης του Βένετο Λουκά Ζαΐα.

Δείτε το video:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.