ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εξι πόλεις που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για να προσελκύσουν τουρίστες

Εξι πόλεις που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για να προσελκύσουν τουρίστες

Όσο όμορφος και αν είναι ένας τουριστικός προορισμός, πάντα θα έχει ατέλειες για έναν ταξιδιώτη. Αυτές δεν υπάρχουν στις πόλεις τις οποίες δημιούργησε ο άνθρωπος από το μηδέν, εκτοξεύοντας την επισκεψιμότητα των τουριστών.

Υπάρχουν μέρη πάνω στον πλανήτη τα οποία μέχρι και πριν από 50 χρόνια δεν υπήρχαν στους τουριστικούς χάρτες. Όμως η δύναμη του χρήματος, αλλά και η ιδέα επιχειρηματικών κολοσσών να δημιουργήσουν νέους ορίζοντες έχει δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε έξι πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ ήδη μια 7η είναι στα σκαριά.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια εταιρεία στο Ντουμπάι ανακοίνωσε δαπάνη 4,5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ενός τουριστικού θέρετρου στη Βοσνία, κοντά στην πόλη Τρνόβο. Αλλά η Βοσνία δεν θα είναι η μοναδική χώρα που θα αποκτήσει τουρισμό από το πουθενά. Έχουν προηγηθεί άλλες επτά περιπτώσεις, οι οποίες μάλιστα είναι περιζήτητες από τον κόσμο στα τουριστικά γραφεία.

Ατλάντικ Σίτι, ΗΠΑ
Η περιοχή στις αρχές του προηγούμενου αιώνα αποτελούσε τουριστικό θέρετρο μόνο για τους πλούσιους κατοίκους της Νέας Υόρκης. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, η πόλη άρχισε να αλλάζει και μετά από πολλές επενδύσεις, αποτελεί αγαπημένο προορισμό, ακόμη και ανθρώπων εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λας Βέγκας, ΗΠΑ
Οι πρώτοι άνθρωποι που θα σκέφτηκαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια πόλη μες στη μέση της ερήμου, θα δυσκολεύτηκαν αρκετά να πείσουν όσους τους άκουσαν. Κι όμως, το Λας Βέγκας έγινε η πρωτεύουσα της διασκέδασης. Ιδρύθηκε το 1904 και 24 χρόνια αργότερα άρχισε να χτίζεται το όνειρο, αφού ο τζόγος στη Νεβάδα νομιμοποιήθηκε. Πλέον, αποτελεί προορισμό για χλιδάτες διακοπές.

Κανκούν, Μεξικό
Το Κανκούν αποτελεί εξωτικό προορισμό, τον οποίο προτιμούν και διάσημοι σταρ του Hollywood. Όμως πριν 45 χρόνια δεν υπήρχε καν. Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη φυσική ομορφιά της περιοχής, επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια, έχτισε πανάκριβα ξενοδοχεία και πλέον το Κανκούν είναι ο Νο 1 προορισμός των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα, αφήνοντας στη 2η θέση το Ακαπούλκο.

Thames Town, Κίνα
Βρίσκεται έξω από τη Σαγκάη και χρειάστηκαν 500 εκατ. για το χτίσιμό της. Μπαίνοντας στην πόλη, νιώθεις ότι ξαφνικά ταξίδεψες στον δυτικό πολιτισμό και αυτό ακριβώς είναι το μυστικό της. Κυριαρχούν οι παμπ!

Μπενιντόρμ, Ισπανία
Ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός στην Ισπανία. Μέχρι τις αρχές του 1960 ήταν ένα ψαροχώρι, όμως η κρίση που έπληξε τον κλάδο οδήγησε την ισπανική κυβέρνηση σε μια επένδυση, η οποία αποδείχθηκε χρυσή.Εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Μπένιντορμ κάθε χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Στις αρχές του 1900, το Ντουμπάι περιόριζε τη δράση του ως ένα σημαντικό λιμάνι στις εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν. Όταν όμως στα μέσα του 1960 ανακαλύφθηκε πετρέλαιο στην περιοχή, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση. Πριν από σχεδόν 30 χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος του Ντουμπάι ήταν καλυμμένο από άμμο. Πλέον αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων ανθρώπων, διαθέτει περισσότερα από 70 εμπορικά κέντρα και το 2013 αναδείχθηκε ως η 7η πόλη του κόσμου με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.