Οι 10 ευρωπαϊκές χώρες όπου είναι πιο πιθανό να εξαπατηθούν οι τουρίστες

Οι 10 ευρωπαϊκές χώρες όπου είναι πιο πιθανό να εξαπατηθούν οι τουρίστες

Οι διακοπές είναι μία περίοδος που όλοι θέλουμε να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε και να ξεχάσουμε εντελώς τη δύσκολη καθημερινότητά μας. Παρ’ ολα αυτά, δεν είναι απίθανο σε ένα ταξίδι να πέσει κανείς θύμα απάτης και να καταστραφούν οι διακοπές του.

Αυτό θέλησε να διερευνήσει η ιστοσελίδα money.co.uk, η οποία ρώτησε 2.000 Βρετανούς που είχαν κάνει ταξίδι στην Ευρώπη τους τελευταίους 12 μήνες εάν είχαν πέσει θύμα απάτης σε κάποιο από τα ταξίδια τους. Ο όρος «απάτη» αφορούσε την κλοπή του πορτοφολιού τους, την κλοπή χρημάτων, να χρεωθούν περισσότερο στο ταξί, να βιώσουν κάποιο άλλο έγκλημα στους δρόμους κλπ.

Φυσικά, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα Thrillist, που δημοσίευσε την έρευνα, τα αποτελέσματα της έρευνας δεν μπορούν να γενικευτούν, αφού οι ερωτήσεις έγιναν μόνο σε Βρετανούς πολίτες, αλλά δίνουν μία ιδέα για τις χώρες της λίστας, από την οποία δεν λείπει και η χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10. Κύπρος (4,4%)
9. Αρμενία (4,4%)
8. Μεγάλη Βρετανία (5,4%)
7. Βέλγιο (7%)
6. Ελλάδα (7,5%)
5. Αυστρία (8,1%)
4. Τουρκία (8,4%)
3. Ιταλία (10,2%)
2. Γαλλία (14,8%)
1. Ισπανία (21,5%)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.