Σε ποιο ελληνικό νησί πρέπει να πας φέτος διακοπές; Ο Independent σου έχει την απάντηση

Σε ποιο ελληνικό νησί πρέπει να πας φέτος διακοπές; Ο Independent σου έχει την απάντηση

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού αλλά κάποιοι ψάχνουμε ακόμη που θα πάμε διακοπές.Θα θέλαμε ένα όμορφο νησάκι, που να συνδυάζει ξεκούραση αλλά και διασκέδαση. Πώς θα βρεις όμως τον ιδανικό προορισμό;

Ο Independent σου έχει τη λύση.

Σε άλλο ένα διθυραμβικό άρθρο για τις ομορφιές του τόπου μας, η ηλεκτρονική έκδοση της Βρετανικής εφημερίδας σου βρίσκει το τέλειο νησί ανάλογα με το τι τύπος ταξιδιώτη είσαι.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε, πού να ταξιδέψεις ανάλογα με το τι θέλεις και σε τι φάση είσαι:

Για ζευγάρια: Κεφαλλονιά

Πράσινο, σπηλιές, αμμώδεις παραλίες, χλωρίδα και πανίδα. Ο Λόρδος Βύρωνας είχε βρεθεί στο νησί του Ιονίου ενώ εδώ τοποθετείται η ιστορία του «Μαντολίνου του Λοχαγού Κορέλι».

Για να χαλαρώσεις: Ύδρα

Μόλις λίγη ώρα από την πολύβουη Αθήνα, στο μικρό νησί του Αργοσαρωνικού δεν θα συναντήσεις αυτοκίνητα. Δεν είναι γεμάτο με τουρίστες, όπως άλλα νησιά. Το λιμάνι του 18ου αιώνα, οι λεμονιές στις πλατείες, τα σπιτάκια θα σε ανανεώσουν ενώ το σπίτι του Λέοναρντ Κόεν σε περιμένει να το δεις.

Ταξίδι στον χρόνο: Δήλος

Εδώ η Αρχαία Ελλάδα παίρνει ζωή. Μνημεία, αρχαίοι ναοί, αρχαιολογικά ευρήματα είναι must και επισκέψιμα. Πρόκειται για ένα τεράστιο, ανοιχτό μουσείο για τους λάτρεις της ιστορίας.

Για να κάνεις και να δεις πολλά: Κέρκυρα

Με επιρροές από την Βενετία, το κοσμοπολίτικο νησί ανεβαίνει πολύ στις επιλογές των τουριστών. Έχει τα πάντα από watersports αλλά μπορείς να κάνεις πεζοπορία και να απολαύσεις το τοπίο και τις ακτές. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Αχίλλειο, όπου έζησε για λίγο η Αυτοκράτειρα Σίσσυ.

Για τους foodies: Σίφνος

Οι γεύσεις της Σίφνου θα σε συνεπάρουν. Πατρίδα του σεφ Νικόλαου Τσελεμεντέ, οι μυρωδιές είναι βαθιά ριζωμένες στο κυκλαδίτικο νησί. Στον αέρα υπάρχει μια αύρα από φασκόμηλο και ρίγανη. Θα φας μοναδικά, παραδοσιακά πιάτα.

Για τους λάτρεις του κρασιού: Κρήτη

Είναι από τις πιο παλιές σε παραγωγή κρασιού περιοχές, με δικές τους ποικιλίες και γεύσεις.

Εκεί που συναντώνται τα αμπέλια με τους ελαιώνες, το τοπίο είναι ονειρικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διάλεξε λοιπόν πού θέλεις να πας και σου εγγυόμαστε ότι θα περάσεις υπέροχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.