ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι 10 πιο όμορφες παραλίες της Σκύρου

Οι 10 πιο όμορφες παραλίες της Σκύρου

Η Σκύρος είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων. Είναι πιο κοντά στην Εύβοια στην οποία υπάγεται διοικητικά. Το νησί έχει έντονο ανάγλυφο και είναι κυρίως ορεινό με δαιδαλώδες περίγραμμα που σχηματίζει τις όμορφες παραλίες της Σκύρου.

Οι παραλίες στη Σκύρο διακρίνονται για τη φυσική τους ομορφιά και τη γραφικότητά τους και το συνδυασμό του βραχώδους τοπίου με τη θάλασσα πάντα με την παρουσία του πράσινου της φύσης σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Οι καλύτερες παραλίες στη Σκύρο που ακολουθούν όπως τις επέλεξε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα travelpass.gr περιγράφουν ένα μόνο μέρος από τις πολλές που διαθέτει το νησί.

Μώλος

Η παραλία Μώλος είναι η μεγαλύτερη παραλία της Σύρου και ταυτόχρονα η πιο εύκολη να προσεγγίσει κανείς αφού βρίσκεται δίπλα στη Χώρα. Είναι μια μεγάλη αμμουδερή ακτή ουσιαστικά ενωμένη με τη διπλανή παραλία, τα Μαγαζιά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και αρκετό ελεύθερο χώρο. Υπάρχουν αρκετά καφέ, beach bars και εστιατόρια για όποιον θέλει να περάσει πολύ χρόνο στην παραλία. Το πάρκινγκ δεν είναι εύκολο αλλά λύση πάντα βρίσκεται. Η παραλία διαθέτει εκπληκτική θέα στη Χώρα.

Καλαμίτσα

Η παραλία Καλαμίτσα είναι μια όμορφη ακτή με υπόλευκο βότσαλο και πεντακάθαρα δροσερά νερά. Είναι ήπια οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και ιδανική επιλογή όταν φυσάει βόρειος άνεμος καθώς είναι πλήρως προστατευμένη.

Άγιος Πέτρος

Η παραλία Άγιος Πέτρος στη βορειοδυτική πλευρά της Σκύρου είναι ένα μοναδικό τοπίο. Βρίσκεται μπροστά από ένα πευκοδάσος και έχει βότσαλο και άμμο. Δεν είναι οργανωμένη αλλά μπορείτε να αναζητήσετε σκιά στα πεύκα πίσω από την παραλία. Αρκετοί κατασκηνωτές επιλέγουν τον Άγιο Πέτρο για κάμπινγκ.

Πεύκος

Η παραλία Πεύκος είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της. Ένας όρμος σε ένα κατάφυτο σκηνικό στο οποίο κυριαρχούν τα πεύκα. Η παραλία καλύπτεται από χοντρή άμμο και είναι σε ένα μέρος της οργανωμένη. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, με σκούρο γαλανό ή γαλαζοπράσινο χρώμα από την αντανάκλαση των πεύκων. Η εικόνα της βλάστησης των λόφων καθώς κανείς κολυμπάει είναι ασυναγώνιστη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε περισσότερες παραλίες στη Σκύρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.