ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποσείδι Χαλκιδικής: Ο επίγειος παράδεισος με τα γαλανά νερά (φωτο-βίντεο)

Ποσείδι Χαλκιδικής: Ο επίγειος παράδεισος με τα γαλανά νερά (φωτο-βίντεο)

Σε απόσταση μόλις 100 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται ένας -κατά πολλούς- επίγειος παράδεισος: Το Ποσείδι Χαλκιδικής!

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η προεξοχή «χρυσής» άμμου προς τη θάλασσα, η οποία είναι και ο λόγος που το Ποσείδι ονομάζεται και ως αμμόγλωσσα.

Σύμφωνα με τους ντόπιους και τους επισκέπτες, η αμμόγλωσσα «πλάθεται» διαρκώς από τη θάλασσα και γι’ αυτόν τον λόγο το Ποσείδι έχει κάθε χρόνο διαφορετική μορφολογία.

Διακοπές για όλα τα… γούστα στο Ποσείδι Χαλκιδικής

Στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, που βρίσκεται στην απόληξη της δυτικής χερσονήσου της Κασσάνδρας και … παλαιόθεν ήταν γνωστό για τα ξέφρενα πάρτι στο φοιτητικό κάμπινγκ του ΑΠΘ, υπάρχουν ξενοδοχεία, εξοχικές κατοικίες και χώροι κατασκήνωσης.

Το Ποσείδι έχει συνολικά τρεις παραλίες, με τις δυο εξ αυτών να είναι οργανωμένες και εξυπηρετούνται από τα beach bar ξενοδοχείων. Αυτή που ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι η παραλία «Μύτη», που χάρισε στο Ποσείδι το προσωνύμιο της αμμόγλωσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μία πλευρά της αμμόγλωσσας έχει συνήθως γαλήνια νερά, ενώ η πλευρά που «βλέπει» στο πέλαγος έχει περισσότερο κύμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.