ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προλαβαίνεις ακόμα: Οκτώ ιδανικοί προορισμοί για διακοπές τον Σεμπτέμβριο

Προλαβαίνεις ακόμα: Οκτώ ιδανικοί προορισμοί για διακοπές τον Σεμπτέμβριο

Σκέφτεσαι να κάνεις τις διακοπές τον Σεπτέμβρη για να απολαύσεις περισσότερο την ηρεμία των νησιών; Παρακάτω επομένως θα δεις τους αγαπημένους και ιδανικούς 8 προορισμούς για τις διακοπές τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα.

Θα δεις τα πιο γνωστά νησιά, παραθαλάσσια μέρη (όπως την Σιθωνία στην Χαλκιδική) αλλά και ιστορικές περιοχές που αξίζει να επισκεπτείς. Τα ταξίδια σου θα είναι υπέροχα όπου επιλέξεις να περάσεις τις φετινές διακοπές!

Κουφονήσια

Ίσως είναι από τα νησιά που πας λόγω του κοσμοπολίτικου αέρα που έχει – πράγμα που δεν ίσχυε πριν την δεκαετία του 80- αλλά αν πας σε αυτό τον προορισμό τον Σεπτέμβριο, τότε δεν θα χάσεις. Είναι το μέρος που θα σε εντυπωσιάσει με την φυσική ομορφιά, που ευτυχώς δεν έχει αλλοιωθεί, και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι για πολλά πολλά χρόνια. Οι διακοπές στα Κουφονήσια είναι από τις top επιλογές που σου υπόσχονται χαλάρωση, εξωτική ομορφιά και διασκέδαση για όλα τα γούστα.

Μήλος

Με παραπάνω από 70 παραλίες (τέλειο;) θα βρεθείς ανάμεσα σε πανέμορφα μέρη να εξερευνήσεις, θάλασσες να απολαύσεις για τα υπέροχα νερά, και αμμουδιές για να ξαπλώσεις και να ηρεμήσεις. Κέντρα είναι το λιμάνι του Αδάμαντα και το μικρό χωριό Πολλώνια, από το οποίο μπορείς να επισκεπτείς τα γειτονικά νησιά.

Σέριφος

Ένας ακόμη ιδανικός προορισμός είναι το νησί της Σερίφου. Δεν είναι από τα γνωστά νησιά που ακούγονται συνήθως για τις διακοπές, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά δεν παύει να είναι από τα μαγικά νησιά που τον Σεπτέμβριο πρέπει να επισκεπτείς. Μην χάσεις να πιεις τον καφέ σου στην πλατεία του νησιού, να απολαύσεις τις φυσικές ομορφιές, να μιλήσεις με τις κατοίκους, να νιώσεις την πραγματική φιλοξενία, και να ηρεμήσεις μακριά από τος ρυθμούς της πόλης. Έχει τις πιο εντυπωσιακές παραλίες με καταπράσινα νερά, όπως η Ψιλή Άμμος, η παραλία του Κουταλά, το Καλό αμπέλι και την Συκαμιά.

Φολέγανδρος

Το εντυπωσιακό νησί στις Κυκλάδες είναι ο επόμενος προορισμός για τις διακοπές τον Σεπτέμβρη. Τα τοπία είναι μαγικά, και θα κάνεις αμέτρητες βόλτες θαυμάζοντας τα αξιοθέατα, τα γραφικά σοκάκια, την ηρεμία του νησιού και τις λίγες αλλά υπέροχες και καθαρές παραλίες, που θα σε κάνουν να θέλεις να μείνεις εκεί για πάντα. Περπάτησε στην Άνω Μεριά και απόλαυσε παραδοσιακά γεύματα στις μικρές ταβερνούλες.

Κάρπαθος

Αν θέλεις να πας διακοπές σε ένα απόμακρο νησί, τότε αυτός είναι ο προορισμός για σένα. Οι παραλίες του Αγίου Νικολάου θα σε απογειώσουν! Ετοιμάσου να περάσεις εκεί πολλές ώρες, να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις και να περπατήσεις στις μικρές παραδοσιακές πλατειούλες. Είναι από τα νησιά του Αιγαίου που έχει κρατήσει την φυσική της ομορφιά, είναι αυθεντική και ”άγρια”, και εκεί θα περάσεις τις πιο ωραίες καλοκαιρινές εμπειρίες.

Σιθωνία, Χαλκιδική

Δεν είναι άδικα το αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Θεσσαλονίκης στην Χαλκιδική, καθώς οι παραλίες είναι εντυπωσιακές και τα νερά καταπράσινα που θα σε συναπάρουν. Τον Σεπτέμβριο το μέρος δεν θα είναι το ίδιο γεμάτο, με αποτέλεσμα να μπορείς να απολαύσεις τις φυσικές ομορφιές με την ησυχία σου και να ηρεμήσεις χωρίς να συναντάς ξένα group σε κάθε γωνιά.

Δυτική Πελοπόννησος

Άλλος ένας ιδανικός προορισμός για τις διακοπές του Σεπτέμβρη είναι η δυτική Πελοπόννησος, όπου μπορείς να φτάσεις με το αυτοκίνητο οργανώνοντας με τους φίλους ή την οικογένεια ένα αξέχαστο roadtrip. Οι αμμουδιές είναι καταπληκτικές, κατάλληλες και για camping ή για ώρες κάτω από τον ήλιο μέχρι να χαλαρώσει και το τελευταίο σου κύτταρο. Απόλαυσε στο κέντρο την λουτροθεραπεία, οργανωμένες εκδρομές, πολλές βόλτες κοντά στην λίμνη Καϊάφα ή waterski.

Μονεμβασιά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία εναλλακτική επιλογή για τις διακοπές είναι να επισκεπτείς την Μονεμβασιά στην Πελοπόννησο. Είναι σαν να κάνεις ένα ταξίδι στον χρόνο, θαυμάζοντας τα αξιοθέατα της περιοχής, το μεσαιωνικό κάστρο, τις παλιές εκκλησίες και τα αρχοντικά σπίτια που δίνουν άλλη χάρη στον τόπο. Αν δεν τρελαίνεσαι και τόσο για την θάλασσα, τότε τον Σεπτέμβρη οργάνωσε μία εκδρομή στην Μονεμβασιά και θα μείνεις έκπληκτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.