Φλώρινα – Άνοιξαν τα «Μονοπάτια της ειρήνης»: Πεζοπορική διαδρομή 40χλμ. ανάμεσα στις λίμνες

Φλώρινα – Άνοιξαν τα «Μονοπάτια της ειρήνης»: Πεζοπορική διαδρομή 40χλμ. ανάμεσα στις λίμνες

Με μια πεζοπορική διαδρομή από το Λέχοβο στο Νυμφαίο Φλώρινας, και με μια ποδηλατοβόλτα από το Λέχοβο στις λίμνες Χειμαδίτιδα και Ζάζαρη εγκαινιάστηκαν τα «Μονοπάτια της Ειρήνης».

Ένα έργο που οραματίστηκε ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Προφήτης Ηλίας» και χρηματοδοτήθηκε από το «Ελληνογερμανικό Ταμείο του Μέλλοντος» με την υποστήριξη του Γερμανικού Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκης.

  • Πεζοπορία γύρω από τις λίμνες της Φλώρινας

Μετά το περίφημο περιπατητικό μονοπάτι των 50χλμ. της Χαλκιδικής, τα «Μονοπάτια Ειρήνης – Paths of Peace» είναι ένα σύμπλεγμα πεζοπορικών διάδρομων συνολικού μήκους 40 χλμ με όπου κέντρο αναφοράς το Λέχοβο, μπορεί κανείς να φθάσει στο Νυμφαίο και τα λιμναία οικοσυστήματα της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας και πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευάγγελος Στεφανίδης τόνισε ότι «μέσα από τα περιπατητικά μονοπάτια μπορούμε να απολαύσουμε την αξία της Φύσης και την ίδια στιγμή να μαθαίνουμε για το παρελθόν μας με σκοπό να προχωρήσουμε προς ένα πιο ειρηνικό μέλλον». Πρόσθεσε ότι «επιθυμούμε να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη για ό,τι συνέβη στο χωριό μας από τους Ναζί και να το γνωρίζουν όσοι το επισκέπτονται και πεζοπορούν σε αυτές τις όμορφες διαδρομές».

«Τα μονοπάτια την ειρήνης είναι μονοπάτια προς το μέλλον. […] Σε ένα μέλλον, που Γερμανοί και Έλληνες δίνουν ο ένας το χέρι στον άλλον» τόνισε Γενική Πρόξενος της Γερμανίας Σίβυλλα Μπέντικ. Στην ομιλία της, υπογράμμισε πως «η Γερμανία αναλαμβάνει την ευθύνη για τα εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών κατά τη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου», πως «η μνήμη μένει πάντα ζωντανή» και τόνισε «το κοινό μέλλον Ελλάδας και Γερμανίας».

Την αναλυτική παρουσίαση έκανε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μονοπάτια της Ελλάδας» και η οποία με την βοήθεια κατοίκων του Λεχόβου που εργάστηκαν στο πρότζεκτ, υλοποίησε το σύνολο του έργου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης και Πέτη Πέρκα, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, Βασίλειος Μιχελάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λεχόβου, Βαγγέλης Στεφανίδης καθώς και κάτοικοι και επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.