ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πιλότος άφησε επιβάτιδα να μπει στο πιλοτήριο και έχασε τη δουλειά του

Πιλότος άφησε επιβάτιδα να μπει στο πιλοτήριο και έχασε τη δουλειά του

Τέλος στην καριέρα ενός πιλότου έβαλε η αεροπορική εταιρεία Air Guilin στη νότια Κίνα καθώς του απαγόρευσε να δια βίου να πετά αεροσκάφη.

Ο λόγος που αυτός ο πιλότος έχασε τη δουλειά του, ήταν η κίνησή του να επιτρέψει σε επιβάτιδα του αεροπλάνου να μπει στο πιλοτήριο εν ώρα πτήσης πριν από περίπου δέκα μήνες.

Το περιστατικό αυτό έγινε γνωστό την Κυριακή όταν ανέβηκε στα social media μια φωτογραφία που δείχνει μια γυναίκα να κάθεται στο πιλοτήριο του αεροσκάφους χωρίς να φορά κάποια ειδική στολή και να κάνει το σήμα της νίκης.

Η φωτογραφία έγινε γρήγορα viral ενώ την συνόδευε στο σχόλιο “χίλια ευχαριστώ στον κυβερνήτη” στα κινέζικα, κάτι που του δημιούργησε μεγάλους μπελάδες.

Σύμφωνα με την Air Guilin, το περιστατικό συνέβη ν σε πτήση από την πόλη Γκουιλίν προς την ανατολική επαρχία Τζιανγκσου και πως ο πιλότος παραβίασε τις διαδικασίες και τους κανονισμούς λειτουργίας. Παράλληλα υποσχέθηκε πως θα βελτιώσει τα μέτρα ασφάλειας για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά.

Στον κυβερνήτη απαγορεύθηκε διά βίου να πιλοτάρει αεροσκάφη, ενώ και άλλα μέλη του ιπτάμενου προσωπικού θα τοποθετηθούν σε θέσεις εδάφους επ’ αόριστον έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες της εταιρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, δεν επιτρέπεται η είσοδος επιβατών στο πιλοτήριο χωρίς ειδική άδεια ή χωρίς οι συνθήκες να καθιστούν “απαραίτητο” κάτι τέτοιο. Πέρυσι, η κινεζική αεροπορική εταιρία Donghai Airlines έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν πιλότο για έξι μήνες και ανακάλεσε την πιστοποίησή του ως εκπαιδευτή αφού επέτρεψε στη σύζυγό του να μπει στο πιλοτήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.