ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι και αν έχουμε κορωνοϊό; – Εμείς ονειρευόμαστε το επόμενο μας ταξίδι (φώτο)

Τι και αν έχουμε κορωνοϊό; – Εμείς ονειρευόμαστε το επόμενο μας ταξίδι (φώτο)

Ναι, η αλήθεια είναι ότι το να ταξιδέψουμε κάπου αυτή τη στιγμή φαντάζει μακρινό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για προορισμό του εξωτερικού, εμείς όμως όσο βρισκόμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας ονειρευόμαστε – είμαστε και αισιόδοξοι – το πού θα πάμε το επόμενο μας ταξίδι.

Επιλέξαμε έξι αποδράσεις, για κάθε επιθυμία και budget, που μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε στο μυαλό μας από τώρα, ώστε να έχουμε κάτι όμορφο να περιμένουμε μετά την καραντίνα. Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να κλείσουμε ακόμα και εισιτήρια από τώρα (ιδανικά, με ημερομηνία αναχώρησης από τον Σεπτέμβριο και μετά), αρκεί να συνοδεύονται από ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης.

Low-budget απόδραση στο εξωτερικό: Σόφια, Βουλγαρία

Ακόμα κι αν το τέλος της καραντίνας μας βρει (πολύ πιθανόν) με άδειες τις τσέπες, δεν χρειάζεται να απαρνηθούμε το όνειρο ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, ειδικά αν προβλέπεται να έχει χαμηλότερο συνολικό κόστος από έναν ελληνικό προορισμό. Στη Σόφια οι προσιτές τιμές ξεκινούν από τα αεροπορικά εισιτήρια και φτάνουν μέχρι τα signature κοκτέιλ στα πιο hip στέκια της πόλης. Παρ’ όλα αυτά η ταξιδιωτική εμπειρία που επιφυλάσσει η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας δεν θα απαιτήσει από εμάς κανέναν συμβιβασμό, καθώς συνδυάζει καταπράσινα πάρκα, επιβλητικές εκκλησίες με ατμοσφαιρικές κατακόμβες, μνημεία με γοητευτική ιστορία, ολοζώντανα σοκάκια γεμάτα μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια και το κοντινό όρος Βίτοσα με το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο για μια ημερήσια απόδραση.

Low-budget απόδραση στην Ελλάδα: Ναύπλιο

Όποτε κι αν το επισκεφτούμε, είναι έτοιμο να μας χαρίσει απλόχερα εικόνες μοναδικής ομορφιάς. Αν μάλιστα φέτος κάνουμε την πρώτη μας απόδραση το φθινόπωρο, θα βρούμε χαμηλές τιμές, αν όχι στο κέντρο της πόλης σίγουρα σε γύρω χωριά όπως το Τολό, και, το κυριότερο, θα μπορούμε να απολαύσουμε μια βουτιά στις μοναδικά ζεστές θάλασσες της Αργολίδας, που προσφέρονται για κολύμπι ακόμα και τον Οκτώβριο. Κάθε εποχή του χρόνου θα ανεβούμε στο κάστρο του Παλαμηδίου, θα κάνουμε τον γύρο της Αρβανιτιάς, ένας από τους ομορφότερους περιπάτους στην Ελλάδα, και θα εξερευνήσουμε τα σοκάκια της πόλης απολαμβάνοντας ιταλικό τζελάτο, ανανεώνοντας τους όρκους αγάπης με έναν προορισμό που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα.

Ρομαντική απόδραση στο εξωτερικό: Μπριζ, Βέλγιο

Προσιτή και ταυτόχρονα παραμυθένια όμορφη όλες τις εποχές, αυτή η μικρή πόλη στη Φλάνδρα του Βελγίου μάς έχει χαρίσει μερικές από τις πιο μαγευτικές εικόνες του κόσμου με τα κανάλια της που περιστοιχίζονται από πολύχρωμες, ολάνθιστες αυλές. Το μεσαιωνικό κέντρο της, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, προσφέρεται για ρομαντικούς περιπάτους όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι προσκαλεί τους επισκέπτες για ηλιόλουστα γεύματα με τηγανιτές πατάτες και μύδια, η σπεσιαλιτέ της περιοχής. Τον χειμώνα τους δελεάζει στο εσωτερικό των ατμοσφαιρικών καφέ για μια λαχταριστή βάφλα, αλλά και στη χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται κάθε χρόνο με το εντυπωσιακό παγοδρόμιο.

Νησιωτική απόδραση στην Ελλάδα: Χίος

Ένα νησί-έκπληξη στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, με αναλλοίωτη ομορφιά και απίστευτες αντιθέσεις. Στον νότο θα βρούμε τα μεσαιωνικά Μαστιχοχώρια, καστροπολιτείες μέσα σε κάμπους που ευωδιάζουν μαστίχα και εσπεριδοειδή, και απέραντες παραλίες, για παγωμένες βουτιές μακριά από τα τουριστικά πλήθη. Στον βορρά μάς περιμένει ένα αναπάντεχα ορεινό τοπίο, με παραδοσιακά χωριά σκαρφαλωμένα σε κακοτράχαλες πλαγιές, τρεχούμενα νερά και πλούσια βλάστηση. Όποια εποχή του χρόνου κι αν επισκεφτούμε αυτό το νησί, ακόμα και αν ο καιρός δεν προσφέρεται για κολύμπι, θα απολαύσουμε εξερευνήσεις σε χωριά και φυσικά τοπία, πολιτισμό και μοναδική γαστρονομία.

Απόδραση-εμπειρία ζωής στο εξωτερικό: Ισλανδία

Μέχρι το ξέσπασμα της πανδημίας ήταν ένας από τους ταχύτατα ανερχόμενους προορισμούς στον κόσμο και όχι αναπάντεχα. Αυτό το παγωμένο νησί στο μακρινό βορρά προσφέρει εικόνες εξωγήινης ομορφιάς, τις οποίες μάλιστα έχουν αξιοποιήσει διάφορα κινηματογραφικά συνεργεία για γυρίσματα (όπως του Game of Thrones), καθώς καμία τεχνολογία SGI δεν μπορεί να τις συναγωνιστεί. Τεράστιοι καταρράκτες, εντυπωσιακοί θερμοπίδακες, θερμές πηγές μέσα στους πάγους-φυσικά spa, πολύχρωμα εκκλησάκια στη μέση του πουθενά και φυσικά το υπερθέαμα του ουρανού στο Βόρειο Σέλας είναι ανάμεσα στις εκπλήξεις που περιμένουν όσους τολμηρούς αποφασίσουν ότι η ζωή είναι υπερβολικά μικρή για να απαρνηθούν τα ταξιδιωτικά τους όνειρα.

Ορεινή απόδραση στην Ελλάδα: Ζαγοροχώρια

Δεν έχει σημασία πότε θα λήξει η καραντίνα: Τα Ζαγοροχώρια παραμένουν πάντα ένας ιδανικός προορισμός. Το καλοκαίρι θα εξερευνήσουμε στον Εθνικό Δρυμό Βίκου Αώου τα επιβλητικά φαράγγια και τα σοκάκια των πετρόκτιστων χωριών με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ενώ επιχειρούμε παγωμένες βουτιές στις βάθρες στο Μικρό Πάπιγκο. Το φθινόπωρο θα απολαύσουμε την πολύχρωμη παλέτα που σχηματίζουν οι φυλλωσιές των δέντρων. Τον χειμώνα θα παίξουμε με το χιόνι και θα χαρούμε τη ζεστασιά του τζακιού σε κάποιον αυθεντικό ξενώνα, ενώ γευόμαστε τις περίφημες ηπειρώτικες πίτες. Την άνοιξη θα βυθιστούμε στα χρώματα της νεογέννητης φύσης και των λουλουδιών και θα κάνουμε ράφτινγκ δαμάζοντας τα ορμητικά νερά του Βοϊδομάτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.