ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άρθρο «ύμνος» της Daily Mail για τη Σύρο: «Μια μικρή… Ιταλία στην Ελλάδα»

Άρθρο «ύμνος» της Daily Mail για τη Σύρο: «Μια μικρή… Ιταλία στην Ελλάδα»

«Η Ερμούπολη είναι από τις ομορφότερες πόλεις στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν μικρά σοκάκια, ούτε ασβεστωμένα σπίτια, αντίθετα έχει μεγάλες πλατείες, υπέροχες εκκλησίες και αρχοντικά σε παστέλ χρώμα που μοιάζουν περισσότερο με ιταλικά από ότι ελληνικά», αναφέρει στην εισαγωγή του το εγκωμιαστικό άρθρο της Daily Mail για το ελληνικό νησί, τη Σύρο.

Και συνεχίζει: «Η Ερμούπολη είναι η πρωτεύουσα της Σύρου, ένα νησί 22.000 κατοίκων στη μέση των Κυκλάδων και πολλοί το χρησιμοποιούν ως pit stop ανάμεσα στη Μύκονο και τον Πειραιά».

Η Ερμούπολη είναι το μεγαλύτερο αξιοθέατο της Σύρου. Ιδρύθηκε το 1820 από πρόσφυγες από τα νησιά Χίο, Ψαρά, Κάσο και Κρήτη, οι οποίοι μετέτρεψαν την Ερμούπολη σε κύριο ελληνικό λιμάνι μέχρι την άνοδο του Πειραιά.

Τα αρχοντικά σπίτια με το νεοκλασικό στιλ αλλά και οι χαρακτηριστικές εκκλησίες είναι αυτά που ξεχωρίζουν τη Σύρο σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά. Η κεντρική πλατεία, η πλατεία Μιαούλη, φιλοξενεί το δημαρχείο. Το Θέατρο Απόλλων λίγο πιο πέρα θεωρείται από πολλούς ως μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνο. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τρούλο και κορινθιακές κολώνες, η μεσαιωνική πόλη της Άνω Σύρου, που βρίσκεται σε έναν απότομο λόφο με πανοραμική θέα στο λιμάνι κάνει τη Σύρο ιδιαίτερα αγαπητή σε Έλληνες και ξένους.

Ένα από τα αναπτυγμένα θέρετρα του νησιού είναι ο Γαλησσάς, που φιλοξενεί εστιατόρια που προσφέρουν γευστικό φαγητό βασισμένο στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, αλλά και το Κίνι, ένα ψαροχώρι με ήσυχο λιμάνι.

Ένα ταξίδι στη Σύρο πρέπει να περιλαμβάνει και το πέρασμα από τα Γραμματά, έναν προστατευμένο κόλπο με ιριδίζοντα νερά. Αν ακολουθήσει κανείς την ακτογραμμή θα καταλήξει σε ένα βραχώδες ακρωτήριο, όπου ναυτικοί έχουν χαράξει μηνύματα ευγνωμοσύνης από την αρχαιότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από τα αρχοντικά και τις πλατείες, οι παραλίες στη Σύρο είναι επίσης ένα στοιχείο για το οποίο πολλοί την επιλέγουν ως τον καλοκαιρινό τους προορισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.