Τουρισμός: «Κρας τεστ» το «άνοιγμα» των συνόρων – Νέο πακέτο ενίσχυσης στο «τραπέζι» της κυβέρνησης

Τουρισμός: «Κρας τεστ» το «άνοιγμα» των συνόρων – Νέο πακέτο ενίσχυσης στο «τραπέζι» της κυβέρνησης

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, όπου και η χώρα μας ανοίγει τις πύλες της στους τουρίστες, κατά το Μέγαρο Μαξίμου, αποτελεί «κρας τεστ» για τη γενικότερη εικόνα της φετινής τουριστικής κίνησης και κατ επέκταση για τις οικονομικές επιδόσεις του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το προ δεκαπενθημέρου πακέτο – ασπίδα για την Οικονομία, συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ, δεν εξαντλήθηκαν οι παρεμβάσεις του Μεγάρου Μαξίμου για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων.

​Μάλιστα, Κυριάκος Μητσοτάκης και οικονομικό επιτελείο, που βρίσκονται σχεδόν καθημερινά σε ανοιχτή γραμμή με τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού, φέρονται έτοιμοι να παρέμβουν εκ νέου έως τα μέσα Ιουνίου, παρέχοντας πρόσθετη βοήθεια στην κατεύθυνση της διατήρησης των θέσεων εργασίας και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυοφορούμενη κυβερνητική πρωτοβουλία θα αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στον τουρισμό.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να να προσθέσουμε και άλλα όπλα στην φαρέτρα μας, εφ όσον χρειάζεται να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού» είχε υπογραμμίσει με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους στον πληττόμενο κλάδο.

Πάντως, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη λεπτομέρεια τους τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα αφορούν στο άνοιγμα των εποχικών καταλυμάτων εν όψει της επίσημης επανεκκίνησης του τουρισμού από τις 15 Ιουνίου και μετά.

Όπως το έθεσε ευσχήμως κατά την παρουσίαση της εγχώριας καμπάνιας για τον Τουρισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ τριημέρου από την Αίγλη του Ζαππείου, ο φετινός στόχος είναι διττός: αφ ενός να περισωθεί το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι από την εμφανώς μικρότερη τουριστική πίτα και αφ ετέρου να αποτελέσει η φετινή διεθνής εκστρατεία μία γέφυρα, ώστε η Ελλάδα να φιγουράρει εκ νέου στους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως από το 2021 και εντεύθεν.

Στην κυβέρνηση παρακολουθούν με ενδιαφέρον την έως τώρα κίνηση στις κρατήσεις και έχουν εντοπίσει κατά πληροφορίες τα έως τώρα πλεονεκτήματα, αλλά και τις αδυναμίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, ενθαρρυντικά μηνύματα έρχονται από την Βόρειο Ελλάδα, όπου οι διευκολύνσεις στον οδικό τουρισμό φαίνεται πως αποδίδουν και δεν αποκλείεται, όπως τονίζουν αρμόδιοι παράγοντες της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο αριθμός των τουριστών να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα. Αντίθετη εικόνα στην υπόλοιπη επικράτεια και δη τη νησιωτική Ελλάδα, όπου οι κρατήσεις έως τώρα δείχνουν εμφανώς μειωμένες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.