«Εικονικές πτήσεις»: Κάνεις check-in, επιβιβάζεσαι αλλά δεν πετάς (φωτό)

«Εικονικές πτήσεις»: Κάνεις check-in, επιβιβάζεσαι αλλά δεν πετάς (φωτό)

Το αεροδρόμιο Songshan στο κέντρο της Ταϊπέι άρχισε σήμερα να προσφέρει τη δυνατότητα εικονικής πτήσης.

Μάλιστα, ξεπέρασαν τις 7.000 οι αιτήσεις συμμετοχής, με τους «νικητές» να επιλέγονται στην τύχη. Τις ερχόμενες εβδομάδες δε, αναμένονται κι άλλες εικονικές πτήσεις στο άγνωστο.

«Θέλω πραγματικά να φύγω αλλά λόγω της πανδημίας πολλές πτήσεις είναι καθηλωμένες» εξηγεί η 38χρονη Hsiao Chun-wei που πήρε το γιο της μαζί της.

Η περιπέτεια αυτή περιλαμβάνει όσα και ένα πραγματικό ταξίδι: Διαβατήριο, κάρτα επιβίβασης, έλεγχο από το τμήμα ασφαλείας και μετανάστευσης, αλλά και επιβίβαση στο Airbus A330, με υποδοχή από αεροσυνοδούς.

«Ελπίζω πως η πανδημία θα τελειώσει σύντομα ώστε να μπορούμε ξανά να πετάμε» λέει μια 48χρονη επιβάτις.

Στην πραγματικότητα, το αεροδρόμιο οργάνωσε αυτή τη δράση ώστε να δείξει στους πολίτες την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης -που πραγματοποιήθηκαν ενώ ο κόσμος βρισκόταν σε καραντίνα- αλλά και τα μέτρα που λαμβάνει για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το Songshan συνήθως εξυπηρετεί πτήσεις προς Τόκιο, Σεούλ και πολλές κινεζικές χώρες, ενώ είναι βασικός κόμβος εσωτερικών πτήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.