ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βούτυρο, Μαρούλι, Κουνιάδοι: Τα ελληνικά χωριά που έχουν τα πιο παράξενα ονόματα

Βούτυρο, Μαρούλι, Κουνιάδοι: Τα ελληνικά χωριά που έχουν τα πιο παράξενα ονόματα

Η χώρα μας, έχει ομορφιές και τοπία που δύσκολα θα συναντήσει κάποιος κάπου αλλού, για αυτό και κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες κατακλύζουν κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ωστόσο, γνωρίζατε πως υπάρχουν κάποια χωριά με αρκετά παράξενα και πρωτότυπα ονόματα;

​Όπως για παράδειγμα το Ελληνικό, Πλάτανος, Πηγή, Καρυές κλπ. Ωστόσο, εξερευνώντας την Ελλάδα μπορεί να ανακαλύψεις ονόματα χωριών που ούτε καν φανταζόσουν ότι υπάρχουν. Άλλα παράξενα και άλλα λίγο πιο αστεία, όλα μαζί συνθέτουν την ομορφιά της ελληνικής περιφέρειας.

​Έχουν τη δική τους ιστορία και το καθένα από αυτά μπορεί να έχει κάτι ακόμη πιο παράξενο να σου διηγηθεί. Σε αυτό βοηθούν και οι διηγήσεις των κατοίκων για την ιστορία του κάθε μέρους…

Ξεκινάμε από την Ικαρία και το χωριό Κουνιάδοι! Είναι ένα από τα πιο γνωστά χωριά της εναλλακτικής για διακοπές Ικαρίας. Μια από τις πιο απομονωμένες κατοικημένες περιοχές στο νησί η οποία έχει φημισμένο πανηγύρι. Άγνωστο το ποιοι είναι οι κουνιάδοι που του έδωσαν το όνομά τους.

Μεταφερόμαστε τη Λακωνία και το χωριό Κουρεμένος. Ένα μικρό χωριό κοντά στη Σπάρτη που μάλλον κάποιος… φρεσκοκουρεμένος του έδωσε το όνομά του. Όπως και το χωριό Αυλή στο νομό Καβάλας αλλά και στο νομό Ηρακλείου που ίσως κάποτε έμοιαζε με μια μεγάλη αυλή και έτσι έδωσε το όνομά του στο χωριό.

Ένα πιο γευστικό όνομα έχει ένα χωριό στις πλαγιές του Τυμφρηστού στην Ευρυτανία καθώς ονομάζεται Βούτυρο! Το Βούτυρο είναι ένα όμορφο και περιποιημένο χωριουδάκι με πέτρινα σπίτια και μοναδική θέα που ενθουσιάζει τον επισκέπτη. Τόσο όσο και το όνομά του!

Παραμένουμε στα φαγητά και συγκεκριμένα στα λαχανικά και πάμε έως το χωριό Μαρούλι στη βορειοδυτική Εύβοια. Πρόκειται για έναν μικρό και εναλλακτικό οικισμό στα ορεινά της Εύβοιας για όσους αναζητούν να δουν πώς είναι ένα γνήσιο ελληνικό χωριό. Στην Άνδρο, τώρα, υπάρχει και ένα χωριό με το όνομα Κουρέλι πράγμα το οποίο δεν αντιπροσωπεύει, βέβαια, την ομορφιά του.

Στα παράξενα ανήκει επίσης και το χωριό Καημένο στο ν. Λασιθίου και η Καημένη Χώρα στα Μέθανα. Στους Παξούς, τώρα, θα βρεις το χωριό Μαγαζιά και στο Λασίθι το χωριό Ζου που δεν ξέρουμε από πού προέρχεται σαν ονομασία. Στην Ηλεία, επίσης, μπορεί να τύχει να περάσεις από το χωριό Παλούκι Ηλείας και στο Ρέθυμνο τη Γέννα,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κάθε χωριό, φυσικά, έχει την ομορφιά του και την ιστορία του και εμείς όσο εξερευνούμε την Ελλάδα, την ανακαλύπτουμε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.