ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Aλάσκα: To μυστήριο τρίγωνο που «εξαφανίζει» ανθρώπους (βίντεο)

Aλάσκα: To μυστήριο τρίγωνο που «εξαφανίζει» ανθρώπους (βίντεο)

Μέσα στην ανέγγιχτη ομορφιά του ποικιλόμορφου τοπίου της Αλάσκας, υπάρχει ένα μυστήριο που πλανάται για αρκετά χρόνια. Εδώ οι άνθρωποι φαίνεται να εξαφανίζονται με τρομερά υψηλά ποσοστά -σύμφωνα με τους LA Times κατά μέσο όροι οι 5 στους 1.000- με ένα μεγάλο μέρος του κράτους να έχει χαρακτηριστεί ως το «τρίγωνο των Βερμούδων» της Αλάσκας.

Τα αεροπλάνα πέφτουν, οι πεζοπόροι εξαφανίζονται και οι τουρίστες της περιοχής φαίνεται να χάνονται στο αχανές και παρθένο σκηνικό της. Το τρίγωνο της Αλάσκας εκτείνεται σε τέσσερις από τις πολιτείες της Αλάσκας, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη έκταση γης από το Juneau και το Yakutat στα νοτιοανατολικά, την οροσειρά Barrow στα βόρεια και το Anchorage στο κέντρο του κράτους.

Ακόμη και η γηγενής φυλή της Αλάσκας, Tlingit, τα μέλη της οποίας που ζουν κοντά στο Juneau, έχει ενσωματώσει αυτό το περίεργο μυστήριο στη θρησκευτική της κουλτούρα.

Πιστεύουν ότι ένα κακό πνεύμα που ονομάζεται Kushtaka, μια διασταύρωση ενός άνδρα και μιας ενυδρίδας, αιχμαλωτίζει ανθρώπους -κυρίως γυναίκες και παιδιά- που έχουν χαθεί, οδηγώντας τους με ψεύτικα κλάματα και κραυγές μακριά στη σφαίρα του για να μην τους ξαναδεί ποτέ κανείς, με σκοπό να τους πνίξει και να κλέψει το ανθρώπινο πνεύμα τους.

Κακά πνεύματα ή όχι, το ποσοστό των ατόμων που αναφέρθηκαν παραπάνω ότι αγνοούνται στην Αλάσκα είναι σχεδόν διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου. Και ενώ πολλές περιπτώσεις αφορούν σε δραπέτες ή άτομα που επιστρέφουν στο σπίτι τους, η Αλάσκα έχει, επίσης, το υψηλότερο ποσοστό αγνοουμένων που δεν βρέθηκαν ποτέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.