Μεσσηνία: Ένα άγνωστο παραδοσιακό χωριό κρυμμένο στο επιβλητικό τοπίο του Ταΰγετου (φωτό)

Μεσσηνία: Ένα άγνωστο παραδοσιακό χωριό κρυμμένο στο επιβλητικό τοπίο του Ταΰγετου (φωτό)

Ένα από τα πιο άγνωστα χωριά της Μεσσηνίας συναντάται σε απόσταση 45 χλμ. περίπου από την πρωτεύουσα του νομού, Καλαμάτα, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με την ομορφιά και αυθεντικότητά του.

Ο λόγος για τον παραδοσιακό οικισμό Βόρειο (παλαιότερα γνωστός ως Μπρίντα), ο βορειότερος των Γαϊτσών, που αναπτύσσεται σε μια πλαγιά με υπέροχο φυσικό τοπίο και θέα στο φαράγγι του Ριντόμου, παραπλεύρως του οποίου συναντάται.

Πολλά και όμορφα πετρόχτιστα σπίτια με χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμοσκεπές, ανάμεσα σε στενά και γραφικά καντούνια συνθέτουν την εικόνα του χωριού, που κερδίζει τον επισκέπτη με την αφοπλιστική και ανεπιτήδευτη γραφικότητά του.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζει ο ναός του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, ο οποίος από το 1997 έχει ανακηρυχθεί ως αρχαιολογικό μνημείο. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού που σώζεται ακέραιο στο εσωτερικό του χρονολογείται από το 1713, ενώ οι τοιχογραφίες του, βάσει της τεχνοτροπίας τους, ανάγονται στο 19ο αιώνα.

Λίγο έξω από το χωριό συναντάται ο λόφος με το εκκλησάκι της Παναγίας, με την υπέροχη θέα, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το βυζαντινό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και λίγο παρακάτω το σπήλαιο της Πετρωμένης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.