ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτό είναι το μοναδικό μέρος στον πλανήτη που βιώνει υπερτουρισμό αυτή την περίοδο

Αυτό είναι το μοναδικό μέρος στον πλανήτη που βιώνει υπερτουρισμό αυτή την περίοδο

Υπάρχει ένα μέρος στον πλανήτη που βιώνει υπερτουρισμό αυτή τη στιγμή. Το επισκέπτονται δηλαδή πάρα πολλοί τουρίστες. Κι αυτό είναι τα νησιά Τσάταμ στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν κομμάτι της Νέας Ζηλανδίας.

Τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά και στους Νεοζηλανδούς προτείνεται αυστηρά να μην κάνουν μακρινά ταξίδια. Έτσι τα νησιά Τσάταμ, που βρίσκονται μόλις 500 μίλια στα ανατολικά έχουν γίνει ο πιο hot προορισμός γι’ αυτούς μέσα στο πολύπαθο 2020.

Τα νησιά Τσάταμ σε φυσιολογικές χρονιές δέχονται περίπου 2.000 τουρίστες. Έχουν 700 μόνιμους κατοίκους, με τους περισσότερους να κατοικούν στο μεγαλύτερο και ομώνυμο νησί. Αλλά το 2020, αυτό άλλαξε. Μπορεί οι Νεοζηλανδοί να τα θεωρούσαν απομονωμένα και να μην τα τιμούσαν, αλλά αυτή η απομόνωση είναι αυτό ακριβώς που ψάχνουν τώρα. Όχι μόνο για λόγους ασφαλείας, αλλά για να αισθανθούν ότι πάνε διακοπές.

Η διευθύντρια τουρισμού του νησιού, Τζίκι Γκάρντεν, εξηγεί ότι αυτό συνέβη πολύ γρήγορα. Τα νησιά Τσάταμ δεν είναι ένα φτηνός προορισμός και δεν πηγαίνουν άνθρωποι που αναζητούν φθηνές επιλογές, ενώ δεν υπάρχουν και τουριστικά θέρετρα πάνω στις παραλίες. Ωστόσο λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση «προμόταρε» τα νησιά Τσάταμ, τα οποία έγιναν το πιο δημοφιλές μέρος διακοπών.

Ωστόσο η προσφορά είναι πολύ μικρότερη από την ζήτηση. Η Γκάρντεν εκτιμά ότι υπάρχουν 150 κρεβάτια στα νησιά σε ξενοδοχεία, ξενώνες, καταλύματα και κατοικίες που προσφέρονται σε πλατφόρμες ενοικίασης τύπου Airbnb. Οι ιδιοκτησίες είναι ως επί το πλείστον ιδιωτικές και απαγορεύεται το κάμπινγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνήθως η τουριστική περίοδος κρατά από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, το καλοκαίρι δηλαδή εκείνης της πλευράς του κόσμου. Ωστόσο φέτος, όλα τα δωμάτια είναι κλεισμένα μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.