ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το πιο ανατριχιαστικό δάσος όλου του κόσμου βρίσκεται στη Ρουμανία (φωτό)

Το πιο ανατριχιαστικό δάσος όλου του κόσμου βρίσκεται στη Ρουμανία (φωτό)

Tο κάστρο του Κόμη Δράκουλα αποτελεί το πιο τρομακτικό μέρος στην Τρανσυλβανία. Σίγουρα όμως δεν γνωρίζετε την ύπαρξη του δάσους Hoia Baciu, το πιο ανατριχιαστικό δάσος και όχι μόνο της Ρουμανίας.

Γνωστό και ως «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας, συγκαταλέγεται στα πιο τρομακτικά σημεία του κόσμου, λόγω της ασυνήθιστης δραστηριότητας που έχει αναφερθεί σε αυτό. Δεν είναι υπερβολή μάλιστα να πούμε ότι η ιστορία του δάσους και οι μυστηριώδεις θρύλοι που την ακολουθούν είναι τόσο δύσκολο να διαχωριστεί από την πραγματικότητα σε σημείο που κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται έως και ανέφικτο.

Πιστεύεται, λοιπόν, ότι αγρότες της περιοχής σκοτώθηκαν στο δάσος πριν από εκατοντάδες χρόνια και τώρα η περιοχή είναι στοιχειωμένη από τα πνεύματά τους. Εκτός από τη μεσαιωνική ιστορία, ωστόσο, μια παρατήρηση UFO στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ενίσχυσε περαιτέρω την παραφυσική κληρονομιά του δάσους.

Η τοπική λαογραφία που έχει αναπτυχθεί κατά την διάρκεια των αιώνων βοήθησε, επίσης, στη δημιουργία μιας αύρας μυστηρίου γύρω από το δάσος. Κάποιοι από τους πιο δημοφιλείς θρύλους περιλαμβάνουν ένα νεαρό κορίτσι που εξαφανίστηκε στο δάσος και επέστρεψε πέντε χρόνια αργότερα χωρίς να θυμάται τι είχε συμβεί. Μια άλλη ιστορία περιλαμβάνει έναν βοσκό και ένα κοπάδι προβάτων που εξαφανίζονται στο δάσος χωρίς ίχνος.

Σήμερα, ορισμένοι αναφέρουν ότι εγκαταλείπουν το δάσος με ένα περίεργο συναίσθημα ή ανεξήγητα εξανθήματα. Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το επισκέπτονται και επιστρέφουν από αυτό εντελώς «άθικτοι», λέγοντας ότι είναι απλώς ένα ωραίο μέρος για μια βόλτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εμπειρία της εξερεύνησης του μυστηρίου του δάσους προσφέρεται μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις από διάφορες τοπικές εταιρείες για όσους θέλουν να ανακαλύψουν και ιδίοις όμμασι αν όντως πρόκειται για το πιο ανατριχιαστικό σημείο στη Ρουμανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.