Μούρμανσκ: H «μαγική» πόλη στον αρκτικό κύκλο – Οι λόγοι που το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες (βίντεο)

Μούρμανσκ: H «μαγική» πόλη στον αρκτικό κύκλο – Οι λόγοι που το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες (βίντεο)

Το Μούρμανσκ είναι η μεγαλύτερη πόλη στον αρκτικό κύκλο στο βορειότερο τμήμα της Ρωσίας. Η πόλη και η γύρω περιοχή αποτελούν έναν παγωμένο παράδεισο φυσικής ομορφιάς.

Το Μούρμανσκ είναι χτισμένο στις εκβολές του ποταμού Τουλόμα 12 χλμ. από τη θάλασσα Μπάρεντς, στη βορειοδυτική ακτή της χερσονήσου Κόλα, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

Οι κάτοικοι εκεί έχουν μάθει να ζουν τον χειμώνα διαφορετικά από τον υπόλοιπο πλανήτη.

Δεν πρόκειται μόνο για το κρύο και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αλλά ότι για σαράντα ολόκληρες μέρες δεν βλέπουν καν τον ήλιο και ζουν στο σκοτάδι.

Ωστόσο παρόλο που το Μούρμανσκ βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης, οι άνθρωποι που το επισκέπτονται αυξάνονται συνεχώς καθώς αποτελεί έναν ιδιαίτερο προορισμό με εμπειρίες που ξεπερνούν τα συνηθισμένα.

Από την παρατήρηση του Βόρειου Σέλαος και τη βόλτα σε πυρηνικό παγοθραυστικό, μέχρι την περιήγηση στα όρη Κιμπίνι και το χωριό Τεριμπέρκα το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη της γης καθώς αν κατευθυνθεί κανείς βόρεια από το χωριό, το μόνο που θα συναντήσει είναι ο Βόρειος Πόλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.