ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αυτές είναι οι χώρες που ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξη τους

Αυτές είναι οι χώρες που ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξη τους

Υπάρχουν πάνω από 200 χώρες, που είναι τόσο μικρές, που η ύπαρξη τους είναι άγνωστη στους περισσότερους.

Δες ποιες είναι οι πιο μικροσκοπικές χώρες του κόσμου:

Δημοκρατία της Μολοσσίας Έκταση: 0,055 τ.χλμ. Πληθυσμός: 7 κάτοικοι Η Δημοκρατία της Μολοσσίας έχει την έδρα της λίγο έξω από το Ντέιτον στην Νεβάδα και αποτελείται από το σπίτι του προέδρου Kevin Baugh, την αυλή μπρος και πίσω, καθώς και δύο ακίνητα που αγόρασε στην Πενσυλβάνια και Καλιφόρνια. Ισχυρίζεται επίσης, ότι του ανήκει ένα σημείο στον Ειρηνικό Ωκεανό και 49.881 τετραγωνικά μίλια στην Αφροδίτη. Ο ίδιος με στιλ που θυμίζει δικτάτορα, φοράει μια στρατιωτική στολή και μεγάλα γυαλιά ηλίου.

Sealand Έκταση: 0,004 τ.χλμ. Πληθυσμός: 27 κάτοικοι Το Sealand είναι ίσως το πιο γνωστό μικροέθνος του κόσμου και αυτό γιατί οι ιστορίες που το συνοδεύουν είναι αρκετά περίεργες και ενδιαφέρουσες. Βρίσκεται περίπου 10 χλμ. ανοιχτά των ακτών της Αγγλίας και αρχικά ήταν ένα φρούριο που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και είχε ως στόχο να αποτρέψει τις γερμανικές αεροπορικές επιδρομές. Το 1967, ο Paddy Roy Bates (που στη συνέχεια άλλαξε το όνομα του σε Knock John).

Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας Έκταση: 0,012 τ.χλμ. Πληθυσμός: 113.500 κάτοικοι Το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα του Ξενώνα του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας συχνά αναφέρεται και ως Τάγμα της Μάλτας ή Ιππότες της Μάλτας, είναι τάγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με έδρα τη Ρώμη. Η επίσημη γλώσσα των μελών του είναι τα ιταλικά. Το ρητό του είναι «Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum» (στα λατινικά, «Άμυνα της πίστης και βοήθεια προς τους φτωχούς». Έχει εκτός από σημαία, και «εθνικό» ύμνο, το Ave Crux Alba («Χαίρε Λευκέ Σταυρέ»).

Πριγκιπάτο της Σεμπόργκα Έκταση: 4,91 τ.χλμ. Πληθυσμός: 312 κάτοικοι To Πριγκιπάτο της Σεμπόργκα είναι ένα μικροέθνος που βρίσκεται στην βορειοδυτική ιταλική περιοχή της Λιγουρίας, κοντά στα γαλλικά σύνορα και με θέα προς το Μονακό. Το πριγκιπάτο συνυπάρχει και διεκδικεί το έδαφος της πόλης Σεμπόργκα, η οποία αποτελεί ιταλικό δήμο. Υπάρχει και μη αναγνωρισμένος στρατός που αποτελείται από τρία άτομα: τον υπουργό Αμύνης και δύο φρουρούς.

Τουβαλού Έκταση: 26 τ.χλμ. Πληθυσμός: 10.959 κάτοικοι Το Τουβαλού είναι κράτος του κεντρικού Ειρηνικού και βρίσκεται 1.050 χλμ. βορείως των Νησιών Φίτζι. Είναι ένα από τα μικρότερα και πλέον απομονωμένα κράτη του κόσμου και αποτελείται από εννέα κοραλλιογενείς βραχονησίδες με μήκος 579 χλμ. και συνολική έκταση λίγο μεγαλύτερη από 26 τ.χλμ. Η Πρωτεύουσα είναι το Φονγκαφάλε και ο πληθυσμός της χώρας είναι 10.782[1] κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2012. Το Τουβαλού ήταν Βρετανική αποικία μέχρι το 1978 οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Έκταση: 261 τ.χλμ. Πληθυσμός: 52.329 κάτοικοι Ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, επίσημα η Ομοσπονδία Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις είναι ένα νησιωτικό κράτος στην Καραϊβική Θάλασσα και το μικρότερο κράτος του δυτικού ημισφαιρίου. Η πρωτεύουσα και η κυβέρνηση του ομοσπονδιακού αυτού κράτους είναι κυρίως στο μεγαλύτερο νησί του, τον Άγιο Χριστόφορο. Το μικρότερο νησί Νέβις (παλαιά ονομασία: Nuestra Señora de las Nieves) βρίσκεται περίπου 3 χλμ. νοτιοανατολικά του Αγίου Χριστοφόρου και έχει πρωτεύουσα την Τσάρλσταουν.

Νιούε Έκταση: 264,46 τ.χλμ. Πληθυσμός: 1.190 κάτοικοι Το Νιούε, ή Νιού, ή Νιουέι είναι χώρα που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό 2100 χλμ βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας μέσα στο τρίγωνο που δημιουργείται από την Τόνγκα στα δυτικά, τη Σαμόα στα βόρεια και τα νησιά Κουκ στα ανατολικά. Με τη Νέα Ζηλανδία έχει καθεστώς ελεύθερης σχέσης, από το 1901. Είναι το μεγαλύτερο κοραλλιογενές νησί στον κόσμο με έκταση 260 τετρ. χλμ. και πληθυσμό (κατατάσσεται 224η) 1.444 (εκτ. 2008)[1]. Η οικονομία του νησιού βασίζεται στον τουρισμό.

Παλάου Έκταση: 459 τ.χλμ. Πληθυσμός: 21.347 κάτοικοι Η Δημοκρατία του Παλάου βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό ωκεανό και περιλαμβάνει περισσότερα από 200 νησιά του αρχιπελάγους των Καρολίνων νήσων. Το Παλάου όπως και τα υπόλοιπα νησιά της Μικρονησίας αποικήθηκαν αρχικά από τους Ισπανούς από τους οποίους πουλήθηκαν στους Γερμανούς το 1899. Κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο η περιοχή καταλήφθηκε από τους Ιάπωνες. Από το 1945 τον έλεγχο των νησιών ανέλαβαν οι Η.Π.Α. μέχρι το 1994 οπότε και το Παλάου έγινε ανεξάρτητο κράτος σε ελεύθερη σύνδεση με τις Η.Π.Α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.