ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θα σε «μαγέψουν»: Επτά ελληνικά νησιά με άπλετο πράσινο στις παραλίες τους

Θα σε «μαγέψουν»: Επτά ελληνικά νησιά με άπλετο πράσινο στις παραλίες τους

Επτά νησιά με μπόλικο πράσινο για να κάνεις τις φετινές σου διακοπές.

Μέρη με άπλετο πράσινο στις παραλίες τους και όχι μόνο. Μέρη που είναι ιδανικά για να ζήσεις το φετινό σου καλοκαιρινό όνειρο!

Σκύρος

Είναι δεδομένο ότι θα ξεκινούσε η λίστα μας με ένα νησί από τις Σποράδες! Τα καταπράσινα νησιά της χώρας, που αν και τους κλέβουν τη δόξα οι Κυκλάδες, έχουν το δικό τους φανατικό κοινό κάθε χρόνο! Παραλίες με δέντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, ένα προστατευόμενο πευκόδασος, καταπληκτικές διαδρομές και μονοπάτια για πεζοπορία και αυλές με δέντρα και λουλούδια παντού! Αν αγαπάς τη φύση, το νησί της Σκύρου σε περιμένει!

Ιθάκη

Στα νότια της Λευκάδας και στα βορειοανατολικά της Κεφαλλονιάς, η Ιθάκη κάνει τα Επτάνησα πιο όμορφα με το καταπληκτικό φυσικό της τοπίο! Πανέμορφα χωριουδάκια, καταπράσινες παραλίες με τουρκουάζ νερά, εντυπωσιακά σπήλαια, και διαδρομές με απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Αυτά θα συναντήσετε στο νησί του Οδυσσέα, που ευτυχώς θα πάτε πιο εύκολα από εκείνον!

Λέσβος

Το νησί της ελιάς και του ούζου, της σαρδέλας και των παραδοσιακών τυριών. Ο θεός έδωσε όλα τα καλά του κόσμου στη Λέσβο μαζί με μπόλικο πράσινο τοπίο. Φρόντισε να έχεις αρκετές μέρες στη διάθεσή σου γιατί εδώ οι αποστάσεις μεγάλες, και ετοιμάσουν να ανακαλύψεις έναν καταπράσινο παράδεισο στο Αιγαίο. Μην ξεχάσεις να φέρεις λίγο λάδι μαζί σου, για να θυμάσαι και το χειμώνα αυτό το ταξίδι.

Σάμος

Και εδώ θα χρειαστείς αρκετές μέρες γιατί θα είναι πολλά αυτά που θα πρέπει να ανακαλύψεις. Βάλε το πρόγραμμα οπωσδήποτε τις παραλίες: Ποτάμι, Τσαμαδού, Μπάλος και Μεγάλο Σεϊτάνι. Φρόντισε να μην είσαι σε δίαται για να δοκιμάσεις την καταπληκτική παραδοσιακή τους κουζίνα και σν θες περισσότερη περιπέτεια, δοκίμασε να πάρεις το ferry από το Βαθύ και να πας στο επίσης αρκετά πράσινο Αγαθονήσι.

Θάσος

Την έχουν χαρακτηρίσει το διαμάντι της Μεσογείου και όχι άδικα! Πλούσια βλάστηση παντού και παραδεισένια φυσικά τοπία θα σε μαγέψουν. Στη Θάσο όπου και να κοιτάξεις θα δεις πεύκα, έλατα, λίμνες, καταρράκτες, χρυσαφένιες παραλίες και τουρκουάζ νερά. Μια μικρή όαση που προσφέρει μια τόσο μεγάλη εμπειρία!

Αλόννησος

Επιστρέφουμε στις Σποράδες γιατί υπάρχει λόγος! Ο λόγος αυτός, είναι η Αλόννησος που και αυτή είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας χωρίς καμία αμφιβολία. Το όχι και τόσο γνωστό νησί των Σποράδων έχει μια παρθένα ομορφιά που αν αποφασίσεις να πας μέχρι εκεί θα σε γοητεύσει. Είναι επίσης γνωστή Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της. Πρόκειται για έναν μοναδικό βιότοπο που φιλοξενεί πολλά είδη φυτών και ζώων. Ένα από αυτά είναι και η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus.

Παξοί

Γαλαζοπράσινα νερά, χρυσή άμμος, μαγευτικά σημεία για ηλιοβασιλέματα, καταπράσινοι κολπίσκοι για κολύμπι, λευκά βότσαλα και ένα αίσθημα απόλυτης χαλάρωσης σε περιμένουν σε αυτό το μέρος. Το υπέροχο νησί του Ιονίου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα εξωτικά νησιά της Καραϊβικής και θα το καταλάβετε με το που θα πατήσετε το πόδι σας εκεί!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.