ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Α.Τσίπρας: «Ο κ. Ανδρουλάκης πανηγυρίζει λες και είναι πρώτο κόμμα – Mea culpa η απλή αναλογική»

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Α.Τσίπρας: «Ο κ. Ανδρουλάκης πανηγυρίζει λες και είναι πρώτο κόμμα – Mea culpa η απλή αναλογική»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη παραχωρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε mea cupla για την απλή αναλογική και ξεκαθάρισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα είναι κόμμα εξουσίας» ενώ ανέφερε πως η μάχη αλλαγής των συσχετισμών μπορεί να είναι δύσκολη αλλά «θα το παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

«Σε κάθε περίπτωση να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη την οποιαδήποτε δύναμη. Αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατίας», σημείωσε.

Τσίπρας: Mea culpa η απλή αναλογική, ήταν ένα όραμα που δεν περπάτησε

«Μας στοίχισε πάρα πολύ. Θέλω να είμαι ειλικρινής χωρίς να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Η απλή αναλογική λειτούργησε ουσιαστικά σε μια προοπτική κατακερματισμού των δυνάμεων που θα μπορούσαν αν συνεργαστούν προκειμένου να κάνουν κυβέρνηση. Εμείς στηρίξαμε την επιλογή που κάναμε το 2016, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την απέρριψαν και αυτό νομίζω συνέτεινε καθοριστικά ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η ΝΔ είχε μια σαφή θέση, την απέρριπτε και ήθελε αυτοδυναμία, εμείς μιλούσαμε για την ανάγκη συνεργασίας, άρα λοιπόν αυτή η στάση των υπολοίπων κομμάτων ακύρωσε αυτή την στρατηγική επιλογή. Μπορώ σήμερα να σας πω mea culpa. Η απλή αναλογική ήταν ένα όραμα που δεν περπάτησε».

Σε ερώτηση εάν το παίρνει επάνω του απάντησε: «Εντάξει, εγώ έχω την ευθύνη, οι ηγέτες έχουν πάντα την ευθύνη για τις συλλογικές αποφάσεις».

Τσίπρας για το αν θα παραιτηθεί

«Όλοι θα κριθούμε στις εκλογές, προφανώς και εγώ» είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κάνοντας λόγο για κρίσιμη αναμέτρηση. Ερωτηθείς εάν θα παραιτηθεί σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος απάντησε: «Θα κάνουμε ταμείο τις 26 Ιουνίου και θα πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις». Στο ερώτημα της Σίας Κοσιώνη εάν υπάρχει σκορδαλιά χωρίς σκόρδο (αναφερόμενη σε προηγούμενη δήλωση του κ. Τσίπρα) απάντησε χαμογελώντας: «Όλα υπάρχουν».

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Ανδρουλάκη: Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα-συμπλήρωμα

Ο κ. Τσίπρας επετέθη στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας πως θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα εξουσίας, κατηγορώντας τον κ. Ανδρουλάκη ότι πανηγυρίζει επειδή ανέβασε τα ποσοστά του κατά 3 μονάδες λες και νίκησε ενώ η ΝΔ κατέγραψε μια ιστορική νίκη κάτι το οποίο προβληματίζει τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ εμμέσως ως κόμμα συμπλήρωμα και επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός προοδευτικός πυλώνας.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να είναι ευτυχής που έχει απέναντί του τον κ. Ανδρουλάκη επειδή έκαψε στις πρώτες εκλογές την απλή αναλογική ενώ υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, κάτι που εξυπηρετούσε το αφήγημα Μητσοτάκη είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Τότε έλεγε πως δεν θα αφήσω την χώρα ακυβέρνητη, τώρα λέει ότι δεν θα στηρίξει ακόμη και αν η ΝΔ έχει 149 βουλευτές. Αυτό πάλι εξυπηρετεί τον κ. Μητσοτάκη να θέτει εκβιαστικά διλήμματα για αυτοδυναμία».

«Στόχος και όραμά μας είναι το 2027 η χώρα να είναι μια χώρα ευημερίας δικαιοσύνης, ισότητας και δημοκρατίας”, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Όπως σημείωσε, το πρόγραμμα που παρουσίασε χτες δεν έχει αλλάξει και περιλαμβάνει τους ίδιους “κοστολογημένους στόχους”, ωστόσο, επέλεξε να το επαναπαρουσιάσει γιατί, όπως ανέφερε, την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει τις “θέσεις και τις προτάσεις” του. “Κάναμε επανατοποθέτηση προϊόντος”, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για ένα “συνολικό έλλειμμα” καθώς δεν έγινε επαρκής “συζήτηση για τα προγράμματα, έγινε κυρίως για το χτες”.

Όσον αφορά τις προοπτικές της επόμενης κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας, όχι διαμαρτυρίας, ούτε κόμμα συμπληρωματικό των κομματικών αντιπάλων του, όπως το ΠΑΣΟΚ”. Πρόσθεσε, δε, ότι για ένα κόμμα εξουσίας πάντα στόχος είναι η “νίκη”, ωστόσο, παραδέχτηκε πως “είναι εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων”. “Θα δώσουμε τη μάχη με το τελευταίο δευτερόλεπτο”, είπε και τόνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση είναι να μην αφεθεί “ανεξέλεγκτη” και “παντοδύναμη” μια κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που όπως σημείωσε, δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κοινωνία, αλλά και για την δημοκρατία “.

Είπε ότι έχει επίγνωση των δυσκολιών της δεύτερης κάλπης και ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα με στόχο τη νίκη στις επικείμενες εκλογές.

Τσίπρας: Προσωπικές οι απόψεις Φίλη, αλλά δεν διαγράφεται

Για τις δηλώσεις του Ν. Φίλη που είπε ότι μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή που μπορεί να μιλά για τουρκική μειονότητα, είπε πως δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ότι επρόκειτο για προσωπική άποψη που δεν επισύρει διαγραφή και πως απ’ ό,τι κατάλαβε θέτει το θέμα του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.