Η Τουρκία αρνήθηκε να κλείσει τα Στενά για τα ρωσικά πλοία: Επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν στη Δύση – «Γίνεστε Καραγκιόζηδες»!

Η Τουρκία αρνήθηκε να κλείσει τα Στενά για τα ρωσικά πλοία: Επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν στη Δύση – «Γίνεστε Καραγκιόζηδες»!

Η Τουρκία αρνήθηκε το αίτημα της Ουκρανίας και χωρών του ΝΑΤΟ, όπως η Γαλλία, να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει ταυτόχρονα επίθεση στη Δύση την οποία κατηγορεί για «αναποφασιστικότητα».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην πρόταση της Ουκρανίας για τα Στενά του Βοσπόρου απάντησε με το «θα δούμε αν υπάρχει πόλεμος ή όχι και μετά θα αποφασίσουμε», ενώ εξαπέλυσε «βολές» στη Δύση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την κρίση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «καραγκιοζιλίκια» και ζήτησε από τους δυτικούς να μην «μετατρέψουν την κρίση σε τσιμπούσι του Καραγκιόζη» και τους κάλεσε «σε σοβαρότητα».

«Η Ε.Ε και οι δυτικοί κύκλοι δεν κατάφεραν να δείξουν αποφασιστική στάση. Όλοι δίνουν πολλές συμβουλές στην Ουκρανία. Με συμβουλές δεν μπορείς να φτάσεις κάπου. Τι κάνατε; Τι θα κάνετε; Έχετε κάνει κάποιο βήμα;» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σήμερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα συζητήσουμε τι βήματα μπορούμε να κάνουμε. Αλλιώς, με πολλές καταδίκες και πολλές συμβουλές, δεν πρέπει να μετατρέψουμε την κατάσταση σε τσιμπούσι όπως του Καραγκιόζη με τον Χατζηαβάτη! Η Δύση που μέχρι σήμερα έδινε συμβουλές, συνεχίζει να κάνει το ίδιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.