ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κυβέρνηση: «Ξεκινάμε τον εμβολιασμό παιδιών με Pfizer και mRNA – Να έρχονται με τους γονείς τους…»

Κυβέρνηση: «Ξεκινάμε τον εμβολιασμό παιδιών με Pfizer και mRNA – Να έρχονται με τους γονείς τους…»

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών που έχουν γεννηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2005.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα από την Πέμπτη 15 Ιουλίου θα μπορεί να κλείνει ραντεβού με το σκεύασμα της Pfizer.

Όπως εξήγησε ο κος Θεμιστοκλέους το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με χρήση των κωδικών taxisnet.

Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Το ραντεβού επίσης μπορεί να κλείνεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από αύριο σταματάει το «μπλόκο» των έξι ημερών για όσους έχουν αλλάξει το ραντεβού εμβολιασμού τους πάνω από δύο φορές.

Απορρίπτουν το εμβόλιο οι νέες ηλικίες: Από 33 έως 47% οι εμβολιασμοί στους νέους από 18 έως 44 ετών

Στο μεταξύ ανάρτηση σχετικά με τη «συμμετοχή πολιτών που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει το πρώτο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους» για τον κορονοϊό, «ανά ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού» πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος γνωστοποίησε τα ακόλουθα στοιχεία:

«18-29 ετών – 1 στους 3 (33,6%) / 471 χιλιάδες από 1,401 εκ. πολίτες

30-44 ετών – 1 στους 2 (47,2%) / 1,006 εκ. από 2,133 εκ. πολίτες

45-59 ετών – 2 στους 3 (64,2%) / 1,487 εκ. από 2,316 εκ. πολίτες

60 ετών και άνω – 3 στους 4 (75,8%) / 2,312 εκ. από 3,069 εκ. πολίτες».

Συνοψίζοντας, ο κ. Σκέρτσος έγραψε στο Facebook: «Συνολικά 5,3 εκ. πολίτες δηλαδή 60% του ενηλίκου πληθυσμού συμμετέχει έως τώρα στην εθνική εμβολιαστική εκστρατεία. Μπορούμε και πρέπει να πάμε καλύτερα για να νικήσουμε οριστικά και μια ώρα αρχύτερα τον ιό και τις μεταλλάξεις του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.