Η Moderna ξεκινά δοκιμές του εμβολίου στις έγκυες – Να δει τι παρενέργειες έχει

Η Moderna ξεκινά δοκιμές του εμβολίου στις έγκυες – Να δει τι παρενέργειες έχει

Δοκιμές του εμβολίου της κατά της Covid ξεκινά επίσημα από τις 22 Ιουλίου η Moderna, σύμφωνα με όσα η ίδια η εταιρεία από τη Μασαχουσέτη ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Στόχος των δοκιμών είναι οι επιστήμονες της εταιρείας να παρατηρήσουν τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να έχει το σκεύασμα στις έγκυες γυναίκες και στα βρέφη και αν μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

Οι έγκυες εξακολουθούν να βρίσκονται σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων, για τους οποίους δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το εμβόλιο είναι καθ’ όλα ασφαλές. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήταν αρνητικός στη χορήγηση του εμβολίου σε αυτή την κατηγορία, ωστόσο στη συνέχεια ανακάλεσε αυτή τη συμβουλή.

Σύμφωνα με το πλάνο, οι δοκιμές της Moderna θα γίνουν σε 1.000 έγκυες γυναίκες, ηλικίας 18 ετών και άνω. Όλες τους πρέπει να έχουν λάβει μια δόση του εμβολίου εντός 28 ημερών από την τελευταία περίοδο πριν από την εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, η εταιρεία θα παρακολουθήσει και την πορεία της υγείας των βρεφώντων γυναικών αυτών, για διάστημα ενός έτους μετά από τη γέννησή τους, ώστε να βρουν πιθανές δυσλειτουργίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν αναφέρει πως οι έγκυες γυναίκες μπορούν να προστατευθούν από την COVID-19 μέσω του εμβολιασμού τους, αλλά έγκειται σε εκείνες νβα το αποφασίσουν, μετά από συνεννόηση με το γιατρό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.