ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μ.Θεμιστοκλέους: «Είμαστε έτοιμοι για την τρίτη δόση του εμβολίου – Δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων»

Μ.Θεμιστοκλέους: «Είμαστε έτοιμοι για την τρίτη δόση του εμβολίου – Δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων»

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ότι σήμερα ως τώρα έγιναν 37.000 εμβολιασμοί και η ημέρα θα κλείσει με περίπου 45.000 εμβολιασμούς.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι για το πρόγραμμα εμβολιασμός κατ’ οίκον προς το παρόν έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες.

Ερωτηθείς για την πτώση που παρατηρείται στα ραντεβού εμβολιασμού το τελευταίο διάστημα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει πάνω από το μέσο όρο.

«Σίγουρα η πτώση οφείλεται στο καλοκαίρι και ευελπιστούμε ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα μπαίνουν νέα ραντεβού στο πρόγραμμα».

Παράλληλα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να χορηγηθεί και τρίτη δόση εμβολίου, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως αυτό θα αποφασιστεί στο μέλλον, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να προχωρήσει και σε αυτό το πρόγραμμα, αν χρειαστεί. Τόνισε δε, πως πιθανότατα δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων ως κριτήριο για χορήγηση τρίτης δόσης.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως η Εθνική Επιτροπή θα συνυπολογίσει ηλικία, ανασοκαταστολή και το πότε εμβολιάστηκε κάποιος, ώστε να αποφασιστεί η χορήγηση τρίτης δόσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.