ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρέθυμνο: Καταγγελία από τους γιατρούς της ΜΕΘ του νοσοκομείου ότι η διοίκηση τους εξωθεί σε παραίτηση!

Ρέθυμνο: Καταγγελία από τους γιατρούς της ΜΕΘ του νοσοκομείου ότι η διοίκηση τους εξωθεί σε παραίτηση!

Σύσσωμοι οι γιατροί της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι έτοιμοι να υποβάλλουν την παραίτησή τους, ως αντίδραση, μεταξύ άλλων, στη συνεχή προσπάθεια ανάληψης αρμοδιοτήτων πέραν των δικών τους.

«Αποκορύφωμα», όπως τονίζουν, ήταν ένα «εντέλλεσθε» για τις διακομιδές ασθενές όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, όπως αναφέρουν οι πέντε γιατροί στην επιστολή παραίτησης, ενώ, την ίδια στιγμή, τονίζουν ότι καθημερινά η πίεση του συστήματος είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί υποστηρίζουν στην επιστολή τους ότι εξωθούνται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, γιατί η διοίκηση «μας αναγκάζει κλιμακούμενα εδώ και μεγάλο διάστημα να αναλάβουμε καθήκοντα πέραν των αρμοδιοτήτων μας και της επιστήμης μας, καθιστώντας την ήδη πιεσμένη δουλειά μας, που είναι εντός της μονάδας, δευτερεύουσα και επισφαλή, τόσο για τους νοσηλευόμενους της ΜΕΘ, όσο και για τους γιατρούς της».

«Η διοίκηση μας αγνοεί παντελώς»

Οι γιατροί, Χαράλαμπος Μαρκάκης (συντονιστής διευθυντής), Ηλίας Σαμιώτης (διευθυντής), Δέσποινα Καμπουράκη (διευθύντρια), Αναστασία Πεντάρη (επιμελήτρια Α’) και Αικατερίνη Κυρίτση (επιμελήτρια Β’), συμπληρώνουν πως έχουν «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με πολλαπλά υπομνήματα εδώ και πολύ καιρό, αλλά η διοίκηση όχι μόνο μας αγνοεί παντελώς, αλλά επιπλέον μας επιφορτώνει καθημερινά με επιπλέον καθήκοντα, με αποκορύφωμα το “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές των ασθενών οποιουδήποτε τμήματος του νοσοκομείου και του ΤΕΠ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την ώρα, πάντως, δεν έχει υπάρξει αντίδραση εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.