ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ.Φαρσαλινός: «Δεν έχει νόημα το παιδί να εμβολιαστεί για την προστασία των ενηλίκων»

Κ.Φαρσαλινός: «Δεν έχει νόημα το παιδί να εμβολιαστεί για την προστασία των ενηλίκων»

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παιδιά από 0-17 ετών είναι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ 77.649, από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας. Έχουν καταγραφεί συνολικά 3 θάνατοι.

«Με δεδομένο ότι έχει παρατηρηθεί διεθνώς σημαντική υποκαταγραφή των μολύνσεων σε παιδιά, κυρίως το 2020, ο πραγματικός αριθμός παιδιών που έχουν μολυνθεί από τον ιό ίσως και να ξεπερνά τις 300.000» επισημαίνει ο ερευνητής γιατρός συνεργάτης των Πανεπιστημίων Πατρών και Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

«Επομένως δεν υπάρχει ο κίνδυνος ότι αν νοσήσουν θα πεθάνουν, εφόσον είναι υγιή. Βεβαίως, ανύπαρκτος κίνδυνος δεν υπάρχει ποτέ, πουθενά» προσθέτει.

Την ώρα που η ανάγκη του εμβολιασμού των παιδιών από 12-17 προωθείται κεντρικά και στην Ελλάδα, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας για διασπορά του ιού στις σχολικές μονάδες που επαναλειτουργούν δια ζώσης, ενώ μέσω της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα, έχει ενδιαφέρον μια μελέτη στις ΗΠΑ που ο ερευνητής σχολιάζει: «Βάσει τελευταίας προδημοσιευμένης μελέτης Αμερικανών ο κίνδυνος να νοσήσουν με κορωνοϊό υγιή παιδιά είναι μικρότερος από τον κίνδυνο να εμφανίσουν μυοκαρδίτιδα αν εμβολιαστούν» υπογραμμίζει ο κ. Φαρσαλινός, που θεωρεί ότι δεν πρέπει να είναι οριζόντιος ο εμβολιασμός των παιδιών και κάθε γονιός «οφείλει να ενεργήσει εξατομικευμένα και μη επηρεαζόμενος από το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στα Μέσα».

«Αμφίβολος ο λόγος οφελών-βλαβών του εμβολίου στα παιδιά»

«Στα υγιή παιδιά κάτω των 18 ετών ο λόγος οφελών-βλαβών από το εμβόλιο είναι αμφίβολος. Να σκεφτούμε ότι σε πέντε εκ. επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ, οι θάνατοι παιδιών ανέρχονται μόλις σε 450, όταν ετησίως πεθαίνουνε από 100-500 παιδιά από τον ιό PSV στη χώρα» αναφέρει ο ερευνητής ιατρός.

Παρόλα αυτά, έχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο κατά της COVID-19 σε βρέφη 6 μηνών έως παιδιά 4 ετών. «Ειδικά η Moderna διπλασίασε το δείγμα σε αυτές τις ηλικίες. Ωστόσο, με τα δεδομένα που διαθέτουμε, δεν έχει νόημα το παιδί να εμβολιαστεί ούτε για την ασφάλεια του ίδιου ούτε για την προστασία των ενηλίκων. Δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά με ατελές εμβόλιο, που προστατεύει προσωπικά τον εμβολιασμένο» εισηγείται ο κ. Φαρσαλινός.

«Θα εμβολιαστούν οι ενήλικες για να μην κινδυνεύουν. Είναι αδικαιολόγητος πραγματικά ο ντόρος που γίνεται στη χώρα μας. Φυσικά τα παιδιά θα μολυνθούν, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι αν θα έχουμε παιδιά σε ΜΕΘ και θανάτους. Είχαμε; Είχαμε. Αλλά ήταν ελάχιστοι. Τρεις θάνατοι, σε 300.000 πιθανώς πραγματικά κρούσματα. Εμφανίζεται ξαφνικά ένας κίνδυνος, που αγγίζει τα όρια της εμμονής» εκτιμά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θα πούμε να μην εμβολιστούν καθόλου τα παιδιά» συνεχίζει ο κ. Φαρσαλινός. «Τα παιδιά τα οποία κινδυνεύουν γιατί ο ιός μπορεί να αποβεί θανατηφόρος και επομένως πρέπει να εμβολιαστούν είναι όσα πάσχουν από πνευμονοπάθειες, συγγενείς καρδιοπάθειες, διαταραχές της ανάπτυξης» διευκρινίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.