8+1 τρόποι για να γίνετε πιο ενεργητικοί!

8+1 τρόποι για να γίνετε πιο ενεργητικοί!

Εάν είστε από εκείνους που έχουν αγχωτική ζωή σίγουρα θα αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην εξισορρόπηση της καθημερινότητάς σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολουθούν 9 εξαιρετικά εύκολες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν στο βρείτε αυτή την πολυπόθητη εξισορρόπηση, ώστε να γίνετε πιο ενεργητικοί και κατ’ επέκταση πιο υγιείς:

  1. Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, να είστε σε κίνηση: Μην κάθεστε. Καθώς δουλεύουμε, καθόμαστε περισσότερο από ότι όταν κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Κατά μέσο όρο 9,3 ώρες την ημέρα καθόμαστε, εάν συνυπολογίσεις και τις με 7,7 ώρες ύπνου, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι βρισκόμαστε σε σωματική αδράνεια πολλές ώρες την ημέρα. Το να κάθεται κάποιος 6+ ώρες (εξαιρείται ο ύπνος) αυξάνει κατά 40% τις πιθανότητες να πεθάνει εντός 15 ετών από κάποιον που κάθεται λιγότερο από 3 ώρες την ημέρα. Δεν παίζει ρόλο ακόμα κι αν ασκείστε. Μελέτες δείχνουν ότι η μείωση του χρόνου καθίσματος λειτουργεί πολύ θετικά, ασχέτως ακόμη ακόμη … και ημίωρης άσκησης.
  2. Περπατήστε γύρω από το αυτοκίνητό σας ενώ περιμένετε τον/την σύζυγό σας ή τα παιδιά σας μέχρι να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητές τους.
  3. Τρέξτε ή πάρτε τις σκάλες αντί του ασανσέρ και κάψτε επιπλέον θερμίδες. Μπορείτε να κάψετε περίπου 0,1 θερμίδες για κάθε σκαλοπάτι που ανεβαίνετε. Ενώ για κάθε σκαλοπάτι που κατεβαίνετε καίτε περίπου 0,05 θερμίδες.
  4. Χρησιμοποιήστε διαλείμματα στην εργασία για μια γρήγορη βόλτα έξω – ή ακόμα και μέσα (10 λεπτά είναι εντάξει). Ένας γρήγορος περίπατος είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που μπορείτε να πάρετε. Ενισχύει την κυκλοφορία και αυξάνει την παροχή οξυγόνου σε κάθε κύτταρο στο σώματός σας, βοηθώντας σας να αισθανθείτε πιο «ζωντανοί».
  5. Θέστε «ραντεβού» με έναν φίλο μέσα στην εβδομάδα για να ασκηθείτε. Αντί να πηγαίνετε στο εμπορικό κέντρο για να φάτε ή να ψωνίσετε, πηγαίνετε να περπατήσετε ή να ασκηθείτε. Εάν δυσκολεύεστε να ασκηθείτε επειδή παίρνει χρόνο μακριά από την οικογένειά σας, σκεφτείτε δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί.
  6. Βρείτε τη δραστηριότητα που σας αρέσει. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε ποδήλατο, χορό, κολύμπι ή περίπατο.
  7. Εάν οδηγείτε, παρκάρετε όσο τον δυνατόν πιο μακριά από τον προορισμό σας, ώστε να χρειαστεί να περπατήσετε.
  8. Περπατείστε όταν δεν είναι απαραίτητη η οδήγηση. Μάλιστα, φορέστε και ένα έξυπνο ρολόι, ώστε να βλέπετε πόσα βήματα κάνετε. Αυτό θα σας ενθαρρύνει να κάνετε πιο πολλά βήματα μέρα με τη μέρα.
  9. Ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, σηκωθείτε και περπατήστε. Όσοι κάθονται 3 ώρες ή περισσότερο την ημέρα βλέποντας τηλεόραση έχουν 64% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.