ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ν.Καπραβέλος: «Θα αναγκαστούμε να πάρουμε και οριζόντια μέτρα αν δεν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς»

Ν.Καπραβέλος: «Θα αναγκαστούμε να πάρουμε και οριζόντια μέτρα αν δεν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς»

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας εξέφρασε Διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Ερωτηθείς για το αν θα αποφύγουμε τα περσινά, ο κ. Καπραβέλος τόνισε, στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο ΟΡΕΝ πως «ήταν πρωτοφανές για εμάς σε σχέση με την περσινή περίοδο ότι οι μονάδες μας καλύφθηκαν τόσο γρήγορα», σημειώνοντας πως η δική του μονάδα είναι σε πληρότητα 100%.

«Ο ένας μπαίνει, ο άλλος βγαίνει, είτε επιβιώνει είτε χάνει τη ζωή του. Την επόμενη στιγμή αμέσως καλύπτεται η κλίνη. Αυτό γίνεται από τον Αύγουστο. Ισορροπήσαμε αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η ανησυχία είναι μην ζήσουμε πάλι τις εφιαλτικές στιγμές του περσινού Νοεμβρίου», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Δεχόμαστε επιστολές απειλητικές»

Όπως εξήγησε, αυτό που προκαλεί ανησυχία δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά «η μεγάλη αντίσταση από τους συνανθρώπους μας που αρνούνται να εμβολιαστούν. Έχουμε δει πρωτόγνωρες καταστάσεις στο νοσοκομείο, μέχρι και επιστολές απειλητικές».

Μάλιστα, στην ερώτηση για το τι λένε στις επιστολές αυτές, ο κ. Καπραβέλος είπε πως «δεν λέγονται αυτά. Η απειλή είναι ότι εμείς οι γιατροί της πρώτης γραμμής πάμε να καταστρέψουμε τους Ελληνες και να επιφέρουμε θάνατο με τον εμβολιασμό που μολύνει και αλλάζει το DNA, αυτές οι ανοησίες, αυτά τα αντιεπιστημονικά».

«Θα αναγκαστούμε να πάρουμε και οριζόντια μέτρα»

Επίσης, τόνισε πως «αν δεν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς, θα αναγκαστούμε να μην καλύψουμε τις υγειονομικές ανάγκες. Στη Βρετανία, με 30.000 κρούσματα είχε 50 θανάτους και η πατρίδα μου με 1.200 κρούσματα έχει 37-40 θανάτους. Δεν έχουμε φτιάξει το τείχος ανοσίας. Και ίσα-ίσα βρίσκουμε τείχος μπροστά μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες, κανένα Σύστημα Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί. Αν αυτή η φοβερή μετάλλαξη επεκταθεί σε ανθρώπους χωρίς τείχος προστασίας, θα τους καταστρέψει», σημείωσε, εκφράζοντας πως «δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε για να πείσουμε, θα είναι ντόμινο οι εξελίξεις, θα χρειαστεί να πάρουμε και οριζόντια μέτρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.