Οι δύο κινήσεις για να πείτε «αντίο» στο κοιλιακό λίπος

Οι δύο κινήσεις για να πείτε «αντίο» στο κοιλιακό λίπος

Αρκούν μόλις δύο εύκολες και μεθοδευμένες κινήσεις για να χάσετε το περιττό λίπος από την κοιλιά.

Καταναλώνοντας φυσικά και φρέσκα τρόφιμα και εντάσσοντας ένα πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης με βάρη στην καθημερινότητά μας είναι μόλις δύο αλλαγές που υπόσχονται να σας απαλλάξουν από το περιττό λίπος στην κοιλιά. Ο συνδυασμός μάλιστα αυτών των δύο παραγόντων αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμος και για τις γυναίκες μετά τα 40.

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα διατηρήσουμε μια σταθερότητα στο σώμα μας, αλλά και θα καταφέρουμε να ρυθμίσουμε τις ορμόνες και τον ρυθμό του μεταβολισμού μας, μεταμορφώνοντας το σώμα μας και προσφέροντάς του υγεία.

Ανακαλύψτε παρακάτω αναλυτικά το πλάνο που θα σας οδηγήσει στην απώλεια του περιττού λίπους.

Βήμα 1ο: Κινηθείτε σωστά

Όπως χρειάζεται επιμονή με όλα τα πράγματα στη ζωή που θέλουμε να πετύχουμε, το ίδιο σθένος θα πρέπει να επιδείξουμε και με την γυμναστική.

Σύμφωνα με την fitness expert και γυμνάστρια Sarah Kusch, δε χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος, καθώς ακόμα και είκοσι λεπτά την ημέρα μπορεί να είναι αρκετά για να μειώσετε το περιττό λίπος στην κοιλιά. Η ίδια συστήνει να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που ξεκινά χαλαρά και σιγά σιγά αυξάνεται η δυσκολία όσο ενδυναμώνεται το σώμα σας.

Επιπλέον έρευνες αποδεικνύουν ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη μπορούν να μετασχηματίσουν αποτελεσματικά το σώμα σας. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία από το Menopause, όταν οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έκαναν δύο τέτοιες προπονήσεις την εβδομάδα, κατάφεραν να μειώσουν το κοιλιακό λίπος και την περιφέρεια της μέσης σε 6 εβδομάδες.

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα τέτοιο πρόγραμμα γυμναστικής: με στόχο το βέλτιστο κάψιμο θερμίδων, συνδυάστε ασκήσεις που θα τονώσουν τους μύες με σύντομες αλλά πιο δραστικές ασκήσεις έτσι ώστε να ενδυναμώσετε το μυϊκό ιστό και να αυξήσετε το ρυθμό του μεταβολισμού σας.

Η ενεργοποίηση του πυρήνα μέσω των ασκήσεων είναι εξίσου σημαντική καθώς ενδυναμώνονται οι μύες στην περιοχή της κοιλιάς φτάνοντας στο επιθυμητό αποτέλεσμα: σφριγηλή και επίπεδη κοιλιά και καλύτερη στάση του σώματος.

Τέλος, μην αμελείται το streching ή αλλιώς τις διατάσεις διότι θα καταφέρετε να απελευθερώσετε την ένταση που έχει συσσωρευτεί στο σώμα σας και να βελτιώσει την ευλυγισία σας, ενώ παράλληλα μειώνει τον πόνο και τις πιθανότητες να πιαστείτε την επόμενη μέρα.

Βήμα 2ο: Τραφείτε σωστά

Η διατροφή αποτελεί το Α και το Ω στην αποφυγή πολλών προβλημάτων υγείας και φυσικά αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο και στην απώλεια πόντων από την περιοχή της κοιλιάς.

Δεν είναι δύσκολο βέβαια να το πετύχουμε χωρίς εξαντλητικές δίαιτες, κάνοντας απλώς τις σωστές αλλαγές στο καθημερινό μας διατροφολόγιο. Αρχικά, επιλέξτε να τρώτε ό,τι προσφέρει η φύση όπως φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, αλλά και προϊόντα ολικής άλεσης, πουλερικά, ψάρια και όσπρια. Παράλληλα, μειώστε στο ελάχιστο τα επεξεργασμένα τρόφιμα και την προσθήκη ζάχαρης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πιάτο σας με αυτόν τον τρόπο είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα σας δώσουν ενέργεια, θα ενισχύσουν τους μύες και θα δράσουν ενάντια στη φλεγμονή. Εάν σε αυτή την εξίσωση προσθέσετε και τη γυμναστική, τότε τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και θα παρατηρήσετε γρήγορα την αλλαγή στο σώμα σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.