ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προσοχή: Τα 3+1 προβλήματα υγείας που φαίνονται στα μαλλιά

Προσοχή: Τα 3+1 προβλήματα υγείας που φαίνονται στα μαλλιά

Τα μαλλιά μας μπορούν να δώσουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας και τυχόν προβλήματα.

Τα αδύναμα ή εύθραστα μαλλιά, η τριχόπτωση και η πιτυρίδα, είναι συμπτώματα που δεν πρέπει να αμελήσετε, καθώς μπορεί να υποδεικνύουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Δείτε παρακάτω τέσσερα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Αδύναμα, θαμπά μαλλιά: Τα πλούσια μαλλιά είναι αναμφίβολα σημάδι καλής υγείας. Εάν παρατηρήσετε ξαφνική αλλαγή στα μαλλιά σας, για παράδειγμα η τρίχα να είναι λεπτή και θαμπή, σκεφτείτε αν έχετε κάνει κάποια πρόσφατη αλλαγή. Μήπως ξεκινήσατε κολύμβηση και σας επηρεάζει το χλώριο της πισίνας; Ή μήπως βάψατε τα μαλλιά σας; Μεταξύ άλλων, τα αδύναμα μαλλιά είναι σύμπτωμα διαταραχής του θυρεοειδούς.

Πιτυρίδα: Πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν πιτυρίδα λόγω στρες ή κακής ποιότητας σαμπουάν. Είναι κάτι που αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα, όμως αν τα σημάδια επιμένουν και επιδεινώνονται μπορεί να αποτελούν ένδειξη ψωρίασης.

Τριχόπτωση: Χάνουμε μέσο όρο 100 τρίχες την ημέρα. Η τριχόπτωση είναι έως ένα βαθμό φυσιολογική, όμως αν παρατηρήσετε απότομες αλλαγές στην πυκνότητα των μαλλιών, πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή. Η τριχόπτωση μπορεί να αποτελεί σημάδι υποθυρεοειδισμού ή υπερθυρεοειδισμού, καθώς και συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.

Ξηρά, εύθραυστα μαλλιά: Η τρίχα αποτελείται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη. Εάν δε λαμβάνουμε τις απαραίτητες πρωτεΐνες από τη διατροφή μας σε ημερήσια βάση, τότε τα μαλλιά αποδυναμώνονται. Η ξηρότητα και το σπάσιμο της τρίχας μπορεί να αποτελούν ένα ακόμη προειδοποιητικό σημάδι διαταραχής του θυρεοειδούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.