Ν.Θωμαΐδης: «Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα φτάσουμε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος»

Ν.Θωμαΐδης: «Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα φτάσουμε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος»

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Θωμαΐδης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ανέφερε πως καταγράφεται αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτή η αύξηση θα αποτυπώνεται στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα και μάλιστα, θα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι στη Θεσσαλονίκη.

Εκτίμησε, επίσης, ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα φτάσουμε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τα μοντέλα, θα έχουμε 3.000-3.500 κρούσματα ημερησίως.

Ο κ. Θωμαΐδης, τέλος, ανέφερε πως «αν είχαμε φτάσει το 80-85% των πλήρως εμβολιασμένων, θα είχαμε λιγότερα και από τα μισά» κρούσματα.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ΑΠΘ, παρατηρούνται διακυμάνσεις στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 22/09 και της Πέμπτης 23/09 είναι:

-Σταθερή (-2%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 20/09 και της Τρίτης 21/09.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Οριακά αυξημένη (11%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 15/09 και Πέμπτης 16/09.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.