ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ.Σαρηγιάννης: «Ακόμα και 4.000 τα κρούσματα ημερησίως τον Νοέμβριο»

Δ.Σαρηγιάννης: «Ακόμα και 4.000 τα κρούσματα ημερησίως τον Νοέμβριο»

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο κορωνοϊός, εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις.

Μιλώντας ο ίδιος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, σχολίασε πως τα επιδημιολογικά μοντέλα δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης, ωστόσο, όπως είπε, θα υπάρξει μια μικρή αυξητική τάση.

Συγκεκριμένα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε πως αναμένεται μια ήπια αυξητική πορεία του ιού στα μέσα Οκτωβρίου, με το ενδεχόμενο τα κρούσματα κορωνοϊού να φτάσουν τα 3.000, ακόμα και τα 4.000 καθημερινά μέχρι τα μέσα-τέλη Νοεμβρίου.

Ωστόσο, σε ερώτηση για τα κρούσματα στα παιδιά σημείωσε πως: «Το ποσοστό των ημερησίων κρουσμάτων στα παιδιά μπορεί να ανέβει από το 30%, στο οποίο βρίσκεται τώρα, στο 40%». Διευκρίνισε πως γύρω στο 2% με 4% των παιδιών αναμένεται να νοσήσουν βαριά.

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος και ο Πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και τόνισε πως αν παρουσιαστεί η ανάγκη γρήγορα θα υπάρξουν αλλαγές στο πρωτόκολλο του «50% +1» στα σχολεία, αν και όπως είπε δεν δείχνουν κάτι τέτοιο τα δεδομένα από το εξωτερικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως οι αρνητές αυτή τη στιγμή αποτελούν εμπόδιο ως προς την διαχείριση της πανδημίας, ενώ σχολίασε πως δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας μαζί τους: «Δεν μας βοηθά καθόλου η φάση της εικονομαχίας-εικονολατρείας στην οποία έχουμε εισέλθει, ούτε μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της τωρινής κατάστασης. Υπάρχει ανάγκη για ηρεμία. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε όταν μιλάμε διαφορετικές γλώσσες και όταν διαστρεβλώνεται κάθε οδηγία θα έχουμε άλλα προβλήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.