ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτό είναι το «θαυματουργό» ρόφημα που «λιώνει» το σπλαχνικό λίπος ενώ κοιμάστε

Αυτό είναι το «θαυματουργό» ρόφημα που «λιώνει» το σπλαχνικό λίπος ενώ κοιμάστε

Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως το ανθρώπινο σώμα έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει μία απίστευτη ποσότητα λίπους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι πάντα ορατό με γυμνό μάτι.

Το σπλαχνικό λίπος «κολλάει» στα όργανα, καθιστώντας το παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη.

Η δίαιτα προσφέρει το καλύτερο μέτρο ενάντια στο λίπος, με ένα συγκεκριμένο ρόφημα να είναι… πολλά υποσχόμενο.

Πρόκειται για το τσάι Oolong, στοιχεία για το οποίο δείχνουν πως μειώνει σημαντικά το σπλαχνικό λίπος.

Σε μια τυχαιοποιημένη δοκιμή, οι ερευνητές ανέθεσαν στους συμμετέχοντας για 12 εβδομάδες να πίνουν κάθε μέρα ένα ρόφημα που περιείχε 609,3 mg κατεχίνης -το βασικό θρεπτικό συστατικό στο Oolong.

Οι ερευνητές έκαναν τις απαραίτητες μετρήσεις στους συμμετέχοντες την 8η και τη 12 εβδομάδα και συνέκριναν τα αποτελέσματα με τις μετρήσεις πριν την έναρξη της μελέτης.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι τα ροφήματα με κατεχίνη μείωσαν σημαντικά το σπλαχνικό λίπος, καθώς και το σωματικό λίπος γενικότερα και κατέληξαν στο εξής: «Η κατανάλωση του ροφήματος πράσινου τσαγιού εμπλουτισμένου με κατεχίνη για 12 εβδομάδες προκάλεσε απώλεια σπλαχνικού λίπους σε Κινέζους ενήλικες με υψηλό ποσοστό κοιλιακών σπλαχνικού λίπους».

Αυτά τα ευρήματα επαναλήφθηκαν σε μία παρόμοια μελέτη που έδειξε πως η κατανάλωση 300 χιλιοστόλιτρων τσαγιού Oolong τέσσερις φορές την ημέρα θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν ένα κιλό σε έξι εβδομάδες.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το τσάι το έκανε αυτό βελτιώνοντας τον μεταβολισμό.

Στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε ότι το τσάι Oolong μπορεί να αυξήσει τους μεταβολικούς ρυθμούς κατά 2,9% σε σύγκριση με το νερό. Αυτό ισοδυναμεί με καύση περίπου 281 θερμίδων την ημέρα, κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients, το τσάι Oolong μπορεί να «κάψει το λίπος ενώ κοιμάστε».

Ο επικεφαλής της μελέτης δήλωσε: «Όπως όλα τα τσάγια, το Oolong περιέχει καφεΐνη, η οποία επηρεάζει τον μεταβολισμό αυξάνοντας τους καρδιακούς παλμούς. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί επίσης να αυξήσει τη διάσπαση του λίπους, ανεξάρτητα από το επιδράσεις της καφεΐνης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, η μελέτη έδειξε πως το τσάι Oolong αύξησε τη διάσπαση του λίπους κατά περίπου 20%. Για να επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα, τα άτομα έπρεπε να καταναλώνουν δύο φλιτζάνια τσάι την ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.