ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Στοχοποιούν τα παιδιά – Μ.Θεοδωρίδου: «Να εμβολιαστούν όλα – Είναι δεξαμενές νέων μεταλλάξεων»!

Στοχοποιούν  τα παιδιά –  Μ.Θεοδωρίδου: «Να εμβολιαστούν όλα – Είναι δεξαμενές νέων μεταλλάξεων»!

Ως… δεξαμενές νέων μεταλλάξεων περιέγραψε τα παιδιά η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου, κατά την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό όσων νόσησαν και στις συστάσεις για χορήγηση 2η δόσης του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Όπως είπε:

«Θα αναφερθώ σε μελέτη παιδιών και εφήβων στη Μασαχουσέτη, με μοριακό έλεγχο και καλλιέργειες από τις εκκρίσεις του αναπνευστικού συστήματος.

Δόθηκε απάντηση πως ο ιός βρίσκεται σε αυτές τις εκκρίσεις στα παιδιά και τους εφήβους, είναι ζωντανός ιός, το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά ψηλό.

Αυτό υπογραμμίζει πως και τα παιδιά μεταδίδουν, αλλά αποτελούν ένα ρεζερβουάρ νέων μεταλλάξεων.

Επειδή ο χειμώνας πλησιάζει, τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν κατά του Covid, ενώ πρέπει να γίνει εμβολιασμός ευάλωτων και ενηλίκων κατά της γρίπης».

Η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε ακόμη ότι για όσους νόσησαν με κορωνοϊό η σύσταση είναι να εμβολιαστούν με μια δόση , ενώ τόνισε πως η «υβριδική» ανοσία έχει ενδιαφέρον.

«Η ανοσία μετά από νόσηση και εμβολιασμό είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την φυσική ανοσία και η ανοσιακή αντίδραση είναι ποιοτικά καλύτερη», ανέφερε

Μάλιστα παρέθεσε και τα αποτελέσματα μιας αμερικανικής έρευνας η οποία έδειξε ότι άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με τους εμβολιασθέντες.

«Το σχήμα νόσησης και μιας δόσης εμβολιασμού φαίνεται ότι παρέχει στο άτομο μια ισχυρή ομπρέλα προστασίας», πρόσθεσε

Σχετικά με το εμβόλιο της J&J είπε πως βρισκόμαστε εν αναμονή της έγκρισης από το CDC (μετά και το «πράσινο φως» από τον FDA) για την χορήγηση 2ης δόσης σε άτομα άνω των 18 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Θεοδωρίδου δήλωσε πως με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτού είναι πολύ μεγαλύτερη μετά την χορήγηση της 2η δόσης, αγγίζοντας το 90%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.