Αυτά είναι τα συμπτώματα που δείχνουν μπαίνετε στην εμμηνόπαυση

Αυτά είναι τα συμπτώματα που δείχνουν μπαίνετε στην εμμηνόπαυση

Αδιαμφισβήτητα, η κλιμακτήριος, αποτελεί με τη σειρά της ένα φυσιολογικό στάδιο στη ζωή κάθε γυναίκας.

Εκτός από την ηλικία, η οποία σε γενικές γραμμές οριοθετεί τη νέα αυτή περίοδο, υπάρχει μία σειρά συμπτωμάτων, η οποία προειδοποιεί για τα νέα «δεδομένα» που πλησιάζουν.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των «τυχερών», ίσως δεν αντιμετωπίσετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, εάν ωστόσο τα συμπτώματα είναι έντονα και ενοχλητικά, τότε ακόμη και προληπτικά καλό θα είναι να απευθυνθείτε στο γυναικολόγο σας.

Δείτε τα συμπτώματα που εκδηλώνονται σταδιακά και προμηνύουν την αρχή της εμμηνόπαυσης, μίας περιόδου που ονομάζεται και προκλιμακτήριος:

Αλλαγή στην περίοδο

Στο διάστημα των 2-3 χρόνων που προηγούνται της εμμηνόπαυσης, οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούν αλλαγές στη συχνότητα και τη διάρκεια της περιόδου τους. Αυτές οι αλλαγές αποτελούν τις περισσότερες φορές ένδειξη ότι η εμμηνόπαυση πλησιάζει.

Εφίδρωση – εξάψεις

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση ιδρώνουν τη νύχτα και έχουν εξάψεις, οι οποίες μπορεί να ξεκινούν από το στήθος και να φτάνουν μέχρι το λαιμό και το πρόσωπο.

Ξηρός ή ερεθισμένος κόλπος

Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων μπορούν να προκαλέσουν λέπτυνση των κολπικών τοιχωμάτων. Ο κόλπος μπορεί να στενέψει, να γίνει ξηρότερος και να παρουσιάσει φαγούρα και να είναι πιο επιρρεπής σε μολύνσεις.

Ίλιγγοι και ταχυπαλμίες

Οι ίλιγγοι, οι πονοκέφαλοι και οι ταχυπαλμίες είναι αποτέλεσμα των αλλαγών στην κυκλοφορία του αίματος και τους καρδιακούς παλμούς.

Προβλήματα κατά την ούρηση

Η οιστρογονοπενία μπορεί να επηρεάσει την κύστη και την ουρήθρα, προκαλώντας πόνο κατά την ούρηση, συχνουρία και ακράτεια.

Κατάθλιψη – κυκλοθυμία

Πολλές γυναίκες επηρεάζονται ψυχολογικά σε μεγάλο βαθμό από την κλιμακτήριο. Εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης και ξαφνικές αλλαγές στη διάθεσή τους. Αυτό σχετίζεται εν μέρει με την οιστρογονοπενία.

Απώλεια διάθεσης για σεξ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ορμονικές αλλαγές μειώνουν το ενδιαφέρον για σεξ, κατάσταση που επιτείνεται λόγω των αλλαγών στον κόλπο της γυναίκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.