ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Καταπολεμήστε τον καρκίνο με την πρόληψη και ζήστε: O υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο

Καταπολεμήστε τον καρκίνο με την πρόληψη και ζήστε: O υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο

Ο καρκίνος δεν είναι μία νόσος. Υπάρχουν περισσότερα από 100 είδη καρκίνου, που καθιστούν τον καρκίνο μία από τις κύριες αιτίες θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία, ο καρκίνος του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του μαστού είναι οι συχνότεροι στη χώρα μας και μάλιστα με αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια.

Η ηλικία, η έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες αλλά και τα γονίδιά μας μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνό μας να αναπτύξουμε καρκίνο.

Ωστόσο δεν μπορεί ποτέ κανείς να πει με βεβαιότητα ποιος άνθρωπος θα αναπτύξει καρκίνο και ποιος όχι.

Αυτό που μπορούμε όλοι να κάνουμε για την πρόληψή του είναι να υιοθετήσουμε έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής, ώστε να μειώσουμε τον σχετικό κίνδυνο, ακόμη κι όταν ο κίνδυνος είναι αναπόφευκτος, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την πρόοδο της ηλικίας.

Αλκοόλ, τσιγάρο, έκθεση σε καρκινογόνες ουσίες, χρόνια φλεγμονή, κακή διατροφή, ραδιενέργεια, παχυσαρκία, έκθεση στον ήλιο είναι παράγοντες που μπορούμε να περιορίσουμε, για να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Όπως άλλωστε σημειώνει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το 30-50% του συνόλου των καρκίνων μπορεί να προληφθεί με τις κατάλληλες επιλογές του τρόπου ζωής και με μέτρα δημόσιας υγείας, όπως ο εμβολιασμός εναντίον λοιμώξεων που προκαλούν καρκίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.